Ruotsalaismedia Expressen kehottaa SHL-seuroja kääntämään katseensa rapakon taakse pelaavien suomalaisten suuntaan.

Iltapäivälehti kartoittaa jo laajassa artikkelissaan uusia vahvistuksia kesällä heikentyneille ruotsalaisseuroille. Listalla nousee esille hieman yllättäen kaksi suomalaista NHL-organisaation lupausta: sekä Miro Aaltonen että Kalle Kossila ovat mukana spekulaatioissa.

Kaksikolla loppuvat sopimukset tähän kevääseen. Sen myötä he kiinnostavat myös Ruotsissa.

24-vuotias Aaltonen pelaa upeaa kevättä Toronto Maple Leafsin farmiseura Toronto Marliesin matkassa. Nuori huippuhyökkääjä on ollut isossa roolissa, kun joukkue on taistellut tiensä farmisarjan finaaleihin.

Vahva kausi avaa Aaltoselle syksyllä ainakin näytönpaikan myös NHL-leiriltä. Expressen ehdottaa, että ruotsalaiseura Malmö iskee viimeistään tämän jälkeen peliin mukaan tarjouksellaan.

– He (Malmö) tarvitsevat sentteriä. Aaltonen menestyisi varmasti upeasti SHL:ssä taitojensa ja nopeutensa avulla, Expressenin kolumnisti Sanny Lindström povaa.

Kossilasta kaavaillaan potentiaalista täsmävahvistusta mestariseura Växjö Lakersin riveihin. 25-vuotias Anaheim Ducksin lupaus on kiekkoillut reilut kaksi kautta AHL-seura San Diego Gullsin riveissä. Sitä ennen hän pelasi yliopistosarja NCAA:ssa.

Ruotsista löytyisi Expressenin mukaan iso rooli huippuseurasta.

– Ehkä paluu Eurooppaan on pakollista kuuden Pohjois-Amerikassa vietetyn vuoden jälkeen? Kossilan joukkuekaveri Dennis Rasmussen voi varmasti kertoa paljon hyvää Växjöstä, Lindstörm kirjoittaa.