Mestis tekee rajun muutoksen kokoonpanosääntöihin – haluaa välttää pelaajien hissiliikkeitä

© Kuva: Ilari Isotalo

Mestis on tehnyt tulevaksi kaudeksi merkittäviä muutoksia kokoonpanosääntöihin. Uudistuksilla tähdätään parempaan pelaajapolkuun sekä katsojien suurempaan kiinnostukseen sarjasta.

– Meidän missiona on tehdä seuroista parempia paikkoja kehittää osaajia suomalaisen ja kansainvälisen jääkiekon huipulle. Meillä on kova halu tehdä Mestiksestä entistä yleisöystävällisempi sarja, jossa sekä seuroilla että itse sarjalla on entistä vahvempi oma identiteetti”, Mestiksen johtaja Olli Aro kommentoi tuoretta päätöstä tiedotteessa.

– Pelaajalla on oltava oikeus oman kehityksen kannalta saada se oma koti. Olemme kuunnelleet päätöstä tehdessä katsojien ja seurojen lisäksi totta kai myös pelaajien toiveita. Tämä päätös tukee ehdottomasti nuorten pelaajien kehittymistä.

Tulevalla kaudella jokaisella Mestis-seuralla on oltava omia sopimuspelaajia runkosarjan alkaessa vähintään 15. Liigasta tai KHL:stä saa olla lainapelaajia ottelua kohden viisi. Maalivahteja ei lasketa kiintiöön mukaan.

Mestisseura saa käyttää maksimissaan 15 lainapelaajaa aikavälillä syyskuu-joulukuu. Aikavälillä tammikuu-huhtikuu näitä saa olla 20, joista vähintään 15 pitää olla samoja kuin syksyllä.