Vancouver Canucksin ei tarvitse murehtia pian alkavia sopimusneuvotteluja. Sillä on reilusti tilaa palkkakatossa, kun supertähdet Henrik Sedin ja Daniel Sedin suuntasivat ansaituille eläkepäiville, joten joukkueella on hyvät saumat pitää runkomiehistö koossa ensi kaudelle.

Amerikkalaisen uutiskanavan Sportsnetin tietojen mukaan, Canucks olisi valmis neuvottelemaan suomalaishyökkääjä Markus Granlundin jatkosta. Miehen sopimus päättyy tässä kuussa, jolloin hänestä olisi tulossa rajoitettu vapaa agentti.

Suomalaisen sopimusasioista vastaava agentti kertoi Sportsnetille, että alustavia keskusteluja jatkosopimuksesta ollaan jo käyty. Neuvottelut pyritään saamaan mahdollisimman valmiiksi, ennen kuin ensi viikon perjantaina käynnistyvä varaustilaisuus alkaa.

– Puhutaan lyhytvuotisesta sopimuksesta, agentti kommentoi.

Granlund siirtyi Canucksiin kaudella 2015-2016. Ura kanadalaisseurassa on ollut haastava, sillä hän on kärsinyt useista loukkaantumisista. Kulunut kausi meni lopulta pipariksi, kun Granlundin nilkka murtui helmikuussa, eikä vyölle tarttunut kuin 53 runkosarjapeliä ja vain 12 tehopistettä.

Granlundin sopimus ei tule olemaan valtaisa. Hyökkääjä tienasi tänä vuonna 900 000 dollaria, eikä palkan odoteta nousevan siitä kovinkaan paljoa.