Tomi Kallio jättää hyvästit kiekkokaukaloille.

Kiekkotähti vahvisti torstaina tunteikkaalla, ettei hän jatka enää pitkää uraansa (Katso tunteikas video). 41-vuotias hyökkääjä avasi samalla kovan ratkaisunsa taustoja.

– Pronssiottelun jälkeen päätös lopettamisesta tuntui varmalta. Lopullisen päätöksen tekemisessä meni kuitenkin kuukausi. Nyt olen asian kanssa sinut. On oikea aika lopettaa, Kallio paljastaa.

Jo tilastollisesti voi sanoa, että Kallio lopetti todella huipulla. Konkari iski menneellä kaudella Liigassa omat ennätyspisteensä: kiekkotähti nakutti 58 otteluun hurjat tehot 15+40=55.

Jo tehojen myötä on helppo ennustaa, että Kalliolle olisi ollut ottajia myös ensi syksyksi.

– En kuvitellutkaan pelaavani näin pitkään ja näin hyvässä kunnossa. Kieltämättä olo on haikea, mutta syksyllä haikeus saattaa iskeä vielä kovemmin, Kallio summaa.

”Seuran paras hankinta”

Kallio ehti toimia edelliset kolme kautta TPS:n kapteenina. Pesti oli tärkeä Liiga-seuralle myös tulevaisuuden kannalta.

– Kallio toi TPS:ään ammattimaisuuden ja vaatimustason kolme vuotta sitten ja on sanomattakin selvää, että hän seuran tärkein pelaajahankinta viimeisen kolmen kauden aikana. Iso kiitos ”Tompalle” kaikesta mitä hän TPS:n eteen teki, seurapomo Antero Niittymäki kiittelee.

Ex-NHL-vahti ei ole yllättynyt Kallion hurjasta urasta. Taustalla on hurja sitoutuminen ammattiinsa.

– Hattua pitää nostaa kuinka hienon uran huipulla “Tomppa” on pelannut. Harva pystyy pelaamaan tuolla tasolla noin pitkään ja se kertoo siitä ammattimaisuudesta, jolla hän on aina tehnyt hommia ja pitänyt itsestään huolta fyysisesti, Niittymäki kehuu.

LUE MYÖS: Koskettavat hyvästit! Leijonatähti Tomi Kallio lopettaa upean uransa