NHL:n mestareille jaettavan Stanley Cup -pokaali on jatkuvassa vartioinnissa. Sen vartija liikkuu pokaalin kanssa paikasta toiseen, kun pelaajat haluavat kierrättää palkintoa kotikaupungeissaan. Nykyisin palkinnosta vastaa Phil Pritchard, jolle tuli tänä keväänä 30 vuotta täyteen tehtävässään.

Pritchard on vuosien aikana nähnyt pokaalin todella kummallisissa paikoissa ja tilanteissa, sillä monet pelaajat osoittautuvat mestaruusjuhlissa todelliseksi bilettäjiksi. Nyt pokaali on pysynyt Aleksandr Ovetshkinin hallussa, joka on vienyt pokaalin muun muassa baseball-otteluun.

Pokaalin vartijalta kysyttiin kuka on kaikkien aikojen Stanley Cup -juhlija. Pritchard listasi Ovetshkinin edelle kaksi juhlijaa, jotka ovat jopa venäläistä villimpiä.

– Kerron teille, että Teemu Selänteen juhlinta kesti normaalia pidempää, vartija kuvaili Dan Lee Betardin talkshowssa.

Pritchardin mukaan, pokaali kävi Selänteen kanssa saunajuhlissa, mikä venytti aikataulua niin, että joukkuekaveri Ilja Bryzgalov joutui odottamaan pokaalin saapumista Venäjälle.

– Ne jotka ovat käyneet Suomessa kesäaikaan tietävät, ettei siellä tule pimeää, vartija nauroi.

Selänne juhli Stanley Cup -mestaruutta keväällä 2007 Anaheim Ducksin kanssa.

Prichardin listalla Ovetshkinin eteen nousi vielä koko Dallas Starsin kauden 1998-1999 joukkue. Tuolloin Stanley Cup vieraili myös Suomessa, mutta Jere Lehtisen toimesta.