Venäjän suurimpiin jääkiekkotähtiin kuuluva Ilja Kovaltshuk suunnitelee NHL-paluuta ensi syksyksi. Mies on toistaiseksi sopimukseton, mutta miehen perässä on jo useita joukkueita, joilla on varaa tarjota pyydettyä palkkaa.

Arviolta kymmenen NHL-seuraa on Kovaltshukin nimmarin kintereillä. Nyt joukkoon tuli yksi lisää, kun St. Louis Bluesin toimitusjohtaja kommentoi kesän uusia pelaajahankintoja.

– Etsimme aina keinoja parantaa joukkuettamme. Me olemme kuten muutkin seurat. Hän on 35-vuotias, joten hänen kiinnittämisessä on riskinsä. Bluesin GM Doug Armstrong kommentoi St. Louis Post-Dispatch -sivustolle.

Armstrong kuitenkin lisää, että pelaajat kehittyvät yksilökohtaisesti. Hän vertaa venäläistä NHL-legendaan, joka pelasi taalajäillä vielä erittäin kypsässä iässä.

– Kovaltshuk voisi olla uusi Jaromir Jagr. Kovaltshuk voisi alkaa hidastumaan vasta 41-vuotiaana. Tai hän voisi tulla NHL:ään ja törmätä heti seinään. Mutta hän on kiehtova pelaaja, joka on ollut dominoiva kansainvälisillä kentillä, ja oli NHL:stä lähtiessään pirun kova hyökkääjä.

Armstrong on ottanut yhteyttä Kovaltshukin agenttiin. Venäläinen pistelinko etsii noin kuuden miljoonan dollarin vuosiansioita ja hyvää mahdollisuutta voittaa Stanley Cup, mikä olympiavoittajalta vielä puuttuu.