Venäläinen huippukiekkoilija Ilja Kovaltshuk on palaamassa NHL:ään. 35-vuotiaan pistetykin ainoa tavoite on voittaa Stanley Cup, eikä miehen ikä anna siihen enää paljoa aikaa. Tämä näkyy miehen seuratoiveessa.

Venäläisen ympärillä on liikkunut läpi kesän lukuisia siirtohuhuja. Useat joukkueet ovat kiinnostuneita Kovaltshukin palveluksista, mutta vain kourallisella on realistiset mahdollisuudet saada miehen allekirjoitus sopimuspaperiin.

Kovaltshuk on kertonut, että haluaa tehdä 2-3 -vuotisen sopimuksen seuraan, jolla on hyvät mahdollisuudet voittaa Stanley Cup. Mies rajoittaa halukkaiden määrää myös isolla palkkapyynnöllään, jonka odotetaan liikkuvan 5-6 miljoonassa dollarissa.

Näiden ehtojen ja liikkeillä olleiden siirtohuhujen perusteella, Leijonat.com:n toimittaja Sami Ikonen listasi jokaisen 31 NHL-joukkueen tilanteen venäläisen kiinnittämisessä.

Minne mies lopulta päätyy? Se selviää aikaisintaan heinäkuun ensimmäisenä päivänä.

Ennakkosuosikit

Boston Bruins
– Uskoakseni kaikista paras seuravalinta, sillä joukkue tulee olemaan yksi mestarisuosikeista NHL:ssä. Seura on valmis paikkaamaan kalliin Rick Nashin venäläisellä pistetykillä.

Los Angeles Kings
– Ensi kausi tulee olemaan todella tärkeä, sillä joukkueen runko alkaa pikkuhiljaa kerätä ikää mittariin. Palkkakatossa riittää tilaa yhdelle huippuhyökkääjälle. Jos Kovaltshuk valitsee toisen joukkueen, seura suuntaa Jeff Skinnerin perään.

San Jose Sharks
– Kovaltshuk kävi seuran juttusilla viime viikolla. Sharks eteni tänä vuonna kahdeksan parhaan joukkoon, mutta sen pitää kiristää vyö erittäin tiukalle, jotta palkkakattoon jäisi tilaa. Seura on valintojen edessä, sillä se pystyy kiinnittämään vain yhden huippupelaajan. Seuralegenda Joe Thornton odottaa tilannetta jännittyneenä.

Dallas Stars
– Pepsiveljekset takaisin joukkuekavereiksi? Aleksander Radulov ja Kovaltshuk olisi todella pelottava kaksikko myös NHL:ssä.

Vegas Golden Knights
– Pääsi finaaleihin, vaikka palkkakatossa oli yli 25 miljoonaa dollaria tilaa pelaajasopimuksille. On valmis hankkimaan eliittitason pelaajan. Phil Kessel ja Erik Karlsson olleet eniten esillä.

”Joten mahdollisuus on olemassa?”

Nämä joukkueet ovat olleet kiinnostuneita venäläistähdestä, vaikkakin mestaruuteen asti heillä ei vielä aivan riitä.

Carolina Hurricanes
NewsObserver:n mukaan, Hurricanes on tarjoamassa kahden vuoden sopimusta. Seura on kuitenkin vielä kaukana NHL:n huippujoukkueista, vaikkakin tulevaisuus alkaa näyttää valoisammalta.

Florida Panthers
– Jäi vain piirun verran pudotuspelien ulkopuolelle. Seuraa johtaa Aleksander Barkov, mutta puhtaasta pistetykistä on huutava pula.

New York Islanders
– Kovaltshukia ei varmasti nähdä Isles-ryhmässä, jos keulakuva John Tavares lähtee kesällä ilmaiseksi pois.

New York Rangers
– Jäi pudotuspelien ulkopuolelle, eikä tiedossa ole vielä, aikooko seura jälleenrakentaa vai ottaa riskejä menestyäkseen.

St. Louis Blues
– Tilaa palkkapyyntöön löytyy. Venäläistykki Vladimir Tarasenko löytyy. Löytyykö mestaruussaumoja? Joukkueen GM ehti verrata Kovaltshkia jo ikinuoreen Jaromir Jagriin.

”Mikset vastaa viesteihini?”

Kovaltshuk olisi vahvistus mille tahansa joukkueelle. Varsinkin niille, jotka kuuluvat sarjataulukon häntäpäähän.

Buffalo Sabres
– Tuleva ykkösvaraus Rasmus Dahlin ei tee NHL:n jumbosta vuodessa mestarijoukkuetta. On ollut kiinnostunut venäläisestä, mutta en usko siirron tapahtuvan.

Montreal Canadiens
– Tarvitsee uuden huippupelaajan. Se ei vain valitettavasti ole Kovaltshuk.

Detroit Red Wings
– Jos pistetykki pyörtää puheensa mestaruushaaveista, Detroitin vanhainkoti olisi hyvä paikka kerätä viimeiset ruplat tilille.

”Kiitos, mutta ei kiitos”

Joukkueet, jotka eivät ole olleet huhuissa mukana, eivätkä sopisi muutenkaan Kovaltshukin suunnitelmiin.

Arizona Coyotes
– Kovaltshukia ei tarvitse odottaa aavikkokaupunkiin.

Ottawa Senators
– Joukkue on pahoissa ongelmissa ja kuuluu ensi kaudella jumbosuosikkeihin. Seuran asiat ovat Karlsson-kriisin ja varatoimitusjohtajan ahdistelukohun takia täysin vinksin vonksin tai ainakin heikun keikun.

Vancouver Canucks
– Tekee väkevää nousua takaisin NHL:n keskikastiin, mutta huippulupaukset tarvitsevat vielä kauden tai kaksi, jotta seura pääsisi sinne. Sillä ei ole tarvetta kiinnittää kallispalkkaista venäläistä kehitysvaiheen ajaksi.

”Kuulostaa hyvältä, ei toimisi”

Seuraavilla seuroilla on vain vähän tilaa palkkakatossa. Kuuluvat menestyjiin, mutta vain Kovaltshukin roima palkanalennus voisi johtaa sopimukseen.

Chicago Blackhawks
Patrick Kane ja Jonathan Toews kuluttavat palkkakattoa jo 20 miljoonan dollarin edestä, joten sillä ei ole tilaa uudelle hyökkääjälle.

Edmonton Oilers
– Voisi suostua yhden kauden mittaiseen sopimukseen, mutta sen jälkeen kävisi kylmät. Ja mitä Oilers tekee menestyjissä?

Nashville Predators
– Ei tilaa. Eikä tarvitse. Joukkue pyritään pitämään mahdollisimman samanlaisena kuin kuluneella kaudella.

Pittsburgh Penguins
– Liian paljon supertähtiä. Mutta olisihan se ollut näky, jos Sidney Crosby, Jevgeni Malkin ja Kovaltshuk pyörisivät samassa ylivoimassa.

Tampa Bay Lightning
– Ei ole ollut kiinnostunut. Eikä sillä tule olemaan siihen varaakaan, kun Nikita Kucherovin sopimusneuvottelut alkavat. Ensi kauden mestarisuosikki ei tarvitse uutta supertähteä.

Toronto Maple Leafs
– Sama juttu kuin Oilersilla. Huippupelaajien jatkosopimukset käynnistyvät pian, eikä seura halua potkia tässä vaiheessa ketään pihalle.

Winnipeg Jets
– Säästökuuri on alkamassa, ja ykkösvahdille sorvataan jo uutta kallista jatkoa. Ensi vuonna tilanne on vielä pahempi, kun Patrik Laine ja Blake Wheeler pääsevät nauttimaan isosta palkankorotuksesta.

”Kuka?”

Tässä joukkueet, jotka voisivat palkata venäläisen, mutta eivät ole olleet siirtohuhuissa mukana. Ainakaan toistaiseksi.

Calgary Flames
– Menestystä ei ole lähivuosina tulossa, ellei joukkueeseen löydetä lisää tulivoimaa. On siis pieni ihme, etten ole nähnyt Flamesia huhuissa mukana.

Colorado Avalanche
– Ei olisi kaikista surkein joukkue venäläiselle. Ykkösketjuun ei olisi tilaa, mutta pienet mestaruusmahdollisuudet ovat olemassa.

Columbus Blue Jackets
Jarmo Kekäläinen voi vielä hypätä hypeen mukaan ja lähettää tarjouksensa. Seura oli vielä vuosi sitten kiinnostunut, kun venäläinen flirttaili paluuaikeillaan.

Minnesota Wild
– Tarvitsee myös lisää maalintekijöitä. Valitettavasti, pelaajarunko alkaa olla jo varsin iäkäs, joten yhden veteraanin lisääminen ei taida olla kaikista järkevin ratkaisu.

Washington Capitals
– Hallitsevalla mestarilla on tilaa palkkakatossa, mutta sitten tekee tiukkaa solmia sopimuksia muiden pelaajien kanssa. Ja miksi hajoittaa pakka, joka ei ole rikki?

”Kiitos ei”

Lopuksi vielä ne, jotka ovat suoraan tai lähes suoraan ilmaisseet, ettei venäläinen ole siirtokohde.

Anaheim Ducks
Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman totesi hiljattain, että Anaheimilla on ongelmia venäläispelaajien kanssa.

New Jersey Devils
– Kovaltshuk ei ole ollut yhteyksissä ex-seuraansa. GM Ray Shero on kertonut NHL.com:lle, ettei jälleentapaamista ole tulossa.

Philadelphia Flyers
– GM:n viesti on ollut selvä: Etsimme jostain muualta vahvistuksia.