Winnipeg Jets eteni tänä keväänä historiallisen pitkälle, kun se pääsi ottelemaan pudotuspelien välierissä. Joukkue tulee olemaan myös ensi kaudella vahvoilla, sillä se pyrkii pitämään runkomiehistön kasassa keinolla millä hyvänsä.

Uutta jatkosopimusta ollaan myös kaavailemassa taitavalla keskushyökkääjälle Paul Stastnylle. Kesken kauden St. Louis Bluesista seuraan tullut pelinrakentaja onnistui heti vakuuttamaan seurajohdon ja teki 36 loppukauden pelissä maittavat 28 tehopistettä.

Pitkään ollaan povattu, ettei Stastny ole jatkamassa Jetsissä ensi kaudella. Hänen nykyinen sopimus päättyy heinäkuussa, ja mies voi nyt pyytää jatkopahviinsa tuntuvaa palkankorotusta. Jos korotus on merkittävän suuri, Jetsin mahdollisuudet Stastnyyn katoavat.

Winnipegin toimitusjohtaja Kevin Cheveldayoff on kuitenkin luottavainen. Hän kertoi NHL.com:n englanninkieliselle sivustolle, että haluaa pitää Stastnyn joukkueessa.

– Jos mahdollisuus jatkosopimukseen on olemassa, molemmat osapuolet teroittavat kyniään mahdollisimman paljon. Ymmärrämme molemmat, että heinäkuuhun ei ole enää kauan aikaa, Cheveldayoff veisteli.

Stastny teki erittäin tuhoisaa jälkeä Patrik Laineen ja Nikolaj Ehlersin ketjun keskellä. Älykäs syöttökone tuo joukkueen hyökkäykseen todella paljon uusia elementtejä, jos jatkosopimus saadaan lähiviikkoina kasattua.