St. Louis Bluesin farmiseurassa pelaavan suomalaispuolustajan Petteri Lindbohmin kausi päättyi harmittavasti jo tammikuussa, kun hän kärsi pahan leikkauksen vaatineen olkapäävamman.

– Harmi, että tuli se ”pieni” loukkaantuminen siinä kesken kauden. Viimeksi meni rikki toinen olkapää ja nyt sitten se toinen. Nyt kuitenkin tuntuu, että oon täysin kunnossa. Oikeastaan nyt on sellainen fiilis, että olkapäät eivät ole koskaan olleet näin hyvässä kunnossa, AHL-seura Chicago Wolvesin puolustaja vakuuttaa NHLSuomen haastattelussa.

24-vuotias pakkijärkäle pelasi AHL:ssä 23 ottelua tehoin 1+2=3. Wolvesin varakapteeni joutui tällä kuadella hieman uuteen rooliin ja se verotti myös hänen tehopisteidensä määrää.

– Alkukaudella pelasin hyvin vaikka pisteitä ei paljoa tullukaan. Rooli oli vähän puolustavampi, joten en päässyt hyökkäämään niin paljoa kuin olisin halunnut, Lindbohm sanoi.

Lindbohm allekirjoitti viime syksynä yhden vuoden mittaisen jatkosopimuksen Bluesin kanssa ja tämä sopimus päättyy nyt heinäkuun 1. päivä.

NHLSuomen tietojen mukaan Blues ei ole vielä tarjonnut jatkopaperia Lindbohmille, eikä hän vielä itsekään tiedä ensi kauden seuraansa.

– Minulla on aika samanlainen kesä kuin viime vuonna. Pitää katsoa mitä tarjouksia tulee ja mitkä ovet ovat raollaan. Oma mentaliteettini on se, että pääsen kehittymään pelaajana. Sen mukaan valitsen myös tulevan joukkueeni.

40 NHL-ottelua viimeisen neljän kauden aikana pelanneen puolustajan tavoite on kuitenkin pelata vielä NHL:ssä.

– Oma unelma on ehdottomasti vielä NHL. Sinne on kuitenkin monta erilaista polkua – minun täytyy vain löytää se oma polku.

Ässien ja Jokereiden paidassa kiekkoillut Lindbohm pitää Eurooppaa yhtenä mahdollisena polkuna NHL-unelman havitteluun.

– Tilanne Bluesin kanssa on vielä ihan täysin auki. Katsotaan miten juhannus menee ja sen jälkeen nähdään, jatkuuko urani Euroopassa vai Pohjois-Amerikassa. Eurooppa on ehdottomasti yksi vaihtoehto – siellä pelataan kuitenkin hyvää lätkää. Hyvänä esimerkkinä Saksa, joka pelasi olympialaisissa hyvin. Eurooppa on hyvä vaihtoehto minulle.

Lindbohmin tavoite on hyvin selkeä: kehittyä paremmaksi pelaajaksi.

– Tärkeintä oikeastaan on se, että löydän sellaisen kokonaisuuden, jossa valmennus haluaa minulta samoja asioita, joita minä haluan seuralta. Siten pääsen itse parhaiten pelaajana eteenpäin. Tulevassa seurassa minulle on tärkeintä se, että pystyn kehittymään pelaajana paremmaksi, Lindbohm kertoo.