Tulevalla kaudella Pelicansin maalilla nähdään kiinnostava maalivahtinimi.

Tshekkivahti Jakub Skarek on pelaaja, joka nousi viikonloppuna myös NHL-seuraajien huulille, kun New York Islanders nappasi 18-vuotiaan lahjakkuuden toisella varauskierroksella. Nuori torjuja on tuttu nimi myös Tshekin junnumaajoukkueista.

191-senttinen torjuja antaa jo kesällä näyttöjä NHL-valmentajille. Sen jälkeen edessä on paluu Suomeen: Skarek solmi ennen NHL-varaustaan mallia 2+1 vuotta sisältävän sopimuksen Pelicansin kanssa.

Lahtelaisseurassa odotetaan paljon nuorelta Skarekilta.

– Skarek on erittäin lahjakas ja isokokoinen maalivahti. Olemme iloisia, että hän valitsi Pelicansin useiden kiinnostuneiden seurojen joukosta. Skarek on hyvä aisapari Juho Olkinuoralle ja miehellä on kaikki edellytykset kasvaa nopeallakin aikataululla ykkösvahdiksi, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kertoo.

Median pihdeissä! Skarek puhuu jo nyt mainiota englantia. Kuva: Getty Images.

Tavoite pian NHL:ssä

Skarek torjui vielä viime kaudella maansa pääsarjassa HC Dukla Jihlavan riveissä. Nyt edessä on ensimmäiset vuodet ulkomailla.

Nuorukainen puhuu silti jo kelpo englantia. Vahti pääsi antamaan tukun kommentteja NHL-varaustilaisuuden yhteydessä.

– Olin hermostunut ennen tilaisuutta. Mutta nyt olen vain onnellinen. Tämä on upea juttu – NHL-varaus antaa paljon lisää energiaa, Skarek summaa Islandersin sivuilla.

Nuorukainen nostaa omiksi esikuvikseen Sergei Bobrovskin ja Andrei Vasilevskin. NHL-leirillä ja Suomessa nähdään silti omanlaisensa torjuja.

– Torjun omalla tyylilläni, en halua kopioida muita. Olen rauhallinen maalivahti ja luotan siihen, että peitän hyvin. Olen viime vuosina ollut hyvien valmentajien alaisuudessa – sen myötä minusta on tullut aktiivisempi ja parempi maalivahti. Mutta työ on vielä kesken, Skarek kiteyttää.