Viime viikonloppuna NHL:ssä järjestettiin varaustilaisuus, missä joukkueet pääsivät kilpailemaan tulevaisuuden huippunimistä. Ykköskierroksella nähtiin suomalaisväriä, kun Jesperi Kotkaniemi sekä Rasmus Kupari kuuluivat kesän kärkinimiin.

Myös vuoden 2019 varaustilaisuuteen ennakoidaan suomalaismenestystä. The Athletic:n NHL-toimittaja Corey Pronman laati ”liian aikaisen” ennakon ensi vuoden varauksista, ja 25 pelaajan joukkoon mahtui jälleen kaksi suomalaista.

Pronman arvioi, että TPS:n superlahjakkuus Kaapo Kakko on ensi vuoden toiseksi paras tarjolla oleva pelaaja. Kakko pelasi kuluneella kaudella TPS:n edustusmiehistössä kuusi runkosarjaottelua, mutta suurin osa vuodesta kului A-nuorten SM-liigassa, missä hänet valittiin kauden tulokkaaksi.

Kakko on vasta 17-vuotias, mutta hän oli suuressa roolissa kevään alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa. Pikkuleijonien ykkösketjussa viilettänyt laitahyökkääjä iski turnauksen seitsemään otteluun maittavat kymmenen tehopistettä. Turnaus päättyi lopulta kultajuhliin.

– Kakko on jatkumoa Suomen viime vuosien eliittitason lupausten tuottamiselle. Hän on yksi parhaista hyökkääjistä, jonka Suomi on tuottanut tuon ikäisenä. Hän on 193-senttinen hyökkääjä, jonka taidot ja älykkyys ovat eliittitasolla. Hän osaa myös käyttää hyvin isoa kroppaansa kiekon hallitsemiseen. Hän tekee todella paljon korkeatasoisia suorituksia ja hänestä voidaan odottaa laadukasta pelinrakentajaa NHL:ään. Hän ei ole fantastinen luistelija, mutta hän on tarpeeksi vahva sillä osa-alueella, joten häntä on vaikea saada kiinni, Pronman analysoi.

Pronman listaa parhaiden joukkoon myös Anttoni Hongan, joka niin ikään edusti Pikkuleijonia Venäjän MM-kisoissa. JYP-pelaaja arvioitiin sijalle 19.

– Dallas Starsin ykkösvaraus Julius Hongan pikkuveli on dynaaminen hyökkäävä puolustaja. Anttoni Hongan luistelu, taidot ja hyökkäyspään älykkyys saavat kaikki korkeat arvosanat. Anttoni Honka on pieni puolustaja, jonka täytyy kasvaa voimakkaammaksi sekä työstää puolustamistaan. Tiedän, että sama koskee myös hänen veljeään.

Ensi vuoden ykkösnimeksi arvioitiin Jack Hughes.