NHL-seurat ovat nyt vapaat solmimaan sopimuksia rajoittamattomien ja rajoitettujen vapaiden agenttien kanssa. Päivästä on tulossa mielenkiintoinen, sillä esimerkiksi supertähti John Tavares ei ole vieläkään tehnyt valintaansa seuransa suhteen.

Vapaina on myös tukku suomalaisia. Nimekkäimmät ilman sopimusta olevat ovat Valtteri Filppula, Jussi Jokinen, Leo Komarov sekä Kari Lehtonen. Kaikki neljä ovat rajoittamattomia vapaita agentteja ja ovat näin vapaat solmimaan sopimuksen minkä tahansa seuran kanssa.

Näistä isoista nimistä vahvimmin lähellä uutta sopimusta on Komarov, joka ollaan yhdistetty vahvasti New York Rangersiin. Lehtosta ollaan viety puolestaan Boston Bruinsiin Tuukka Raskin kirittäjäksi.

Filppulan ja Jokisen aikeista on liikkunut vähän tietoa. Myöskään Säterin ja Pakarisen tulevasta seurasta ei juuri informaatiota ole hihkunut.

Rajoitettujen vapaiden agenttien kohdalla Joel Armia, Juuse Saros sekä Miikka Salomäki todennäköisesti tekevät sopimuksen seuroihin, joiden omaisuutta he ovat tällä hetkellä. Teemu Pulkkisen ja Petteri Lindbohmin tie vie todennäköisesti takaisin Eurooppaan ja suurella todennäköisyydellä KHL:ään.

Suomalaiset rajoittamattomat vapaat agentit:

Kari Lehtonen
Valtteri Filppula
Leo Komarov
Jussi Jokinen
Harri Säteri
Iiro Pakarinen

Suomalaiset rajoitetut vapaat agentit:

Joel Armia
Kalle Kossila
Alex Lintuniemi
Teemu Pulkkinen
Juuse Saros
Petteri Lindbohm
Miikka Salomäki