Viikko sitten lauantaina Suomeen kantautui miellyttäviä jääkiekkouutisia Pohjois-Amerikasta. Legendaarinen NHL:n Original Six -seura Montreal Canadiens varasi Porin Ässien hyökkääjälupauksen Jesperi Kotkaniemen NHL-draftissa jo kolmantena pelaajana.

Myöhemmin lauantai-iltana Kotkaniemi sai suomalaista seuraa: Canadiens varasi toisella kierroksella hyökkääjä Jesse Ylösen, josta on tulossa toisen polven NHL-kiekkoilija.

Ja eilen Kanadasta kajahti jälleen: Canadiens hankki riveihinsä hyökkääjä Joel Armian Winnipeg Jetsistä.

Kuten aiemmin tänään kerroimme, Kotkaniemi ja Armia ovat kotoisin Porista, ja Kotkaniemi piti vielä viisi–kuusi vuotta sitten Armiaa suurimpana idolinaan. Kotkaniemi kertoi Canadiensin nettisivuilla, että hänellä on jopa ollut Armian juliste seinällään.

Jos Kotkaniemi ja Armia päätyvät pelaamaan yhdessä, kyseessä on vahvin porilaisedustus koskaan yhdessä NHL-joukkueessa. Ja jos vielä Ylönen liittyy joukkoon, Canadiensista voi puhua todellisena suomalaisjoukkueena.

Mutta Kotkaniemi haluaisi sinipunavalkoiseen nuttuun vielä lisää sinivalkoista maustetta.

– Toivon, että tänne tulee vielä monta suomalaista. Tästä tulee Suomen maajoukkue!, Kotkaniemi vitsaili Canadiensin nettisivuilla julkaistussa haastattelussa.

Myös suomalaismaalivahti Antti Niemellä on sopimus ensi kaudesta Canadiensin kanssa. Seuran toinen sopimuksen alainen maalivahti on Carey Price.