Ex-jääkiekkoilija Ville Leinon perustama yritys Billebeino pyöritti viime vuonna 1,7 miljoonan euron liikevaihtoa ja takoi komean 423 000 euron tuloksen, Kauppalehti kertoi tänään. Yritykselle on myös myönnetty korkein mahdollinen luottoluokitus eli AAA, mikä kertoo nuoren yrityksen olevan erittäin vakaalla pohjalla.

Ensimmäiset tuotteensa Billebeino valmisti ja myi vuonna 2014. Nyt yrityksen tuotteilla on Leinon mukaan jo yli 20 jälleenmyyjää. Yritys valmistaa mm. lippalakkeja, t-paitoja, huppareita, takkeja, reppuja, juomapulloja ja jopa kahvikuppeja.

Leinon, 34, mukaan Billebeino haluaa laajentua edelleen kansainvälisille markkinoille. Yrityksen on tarkoitus osallistua alan messuille Berliinissä ja Kööpenhaminassa vuonna 2019, ja uusia jälleenmyyjiä etsitään Euroopasta koko ajan.

– Ollaan tehty paljon onnistuneita yhteistyökuvioita, kuten Hartwallin Original Long Drinkin kanssa tehty #originalbillebeino-hyväntekeväisyyskampanja sekä Mustanaamio-teemainen Billebeino X Phantom -kamppis, Leino kertoo yhtiön tiedotteessa.

Billebeinon toimitusjohtajan ja toisen perustajan Juhani Putkosen mukaan liiketoiminta on käynnistynyt jopa odotettua vahvemmin.

– Veikkaan, että meidän yritystarinaamme on helppo samaistua. Se on vähän erilainen kuin monilla muilla. Se on tullut itsestään muutaman sattuman kautta. Tämä pitää meiningin aitona. Uskon, että se on yksi osatekijä positiiviselle kehitykselle, Putkonen kertoo.

Yrityksellä on myös aivan erityinen ylpeyden aihe.

– Edelleen teemme kuitenkin tätä omaa, meidän näköistä juttuamme. Lisäksi olemme ylpeitä siitä, että vuodesta 2015 lähtien ollaan näillä meidän 100-prosenttisesti kierrätetyillä tuotteillamme säästetty yli 256 miljoonaa litraa puhdasta vettä, Leino ja Putkonen kertovat.

Ville Leino pelasi NHL:ssä kausina 2008–14 Detroit Red Wingsissä, Philadelphia Flyersissa ja Buffalo Sabresissa yhteensä 286 runkosarjan ottelua tehoilla 40+79=119. Pudotuspeleissä Leino oli tehokas tehden 37 pelissä 10+18=28 pistettä. Erityisesti Leino muistetaan Flyersin paidasta keväältä 2010, jolloin mies takoi 19 pudotuspelissä peräti 7+14=21 pistettä ja Flyers selvisi Stanley Cupin finaaleihin mutta hävisi Chicago Blackhawksille.

Leino tienasi NHL-urallaan kymmeniä miljoonia euroja, mutta miehen NHL-ura päättyi nöyryyttävästi, kun Buffalo Sabres osti miehen sopimuksen ulos kesällä 2014. Tämän jälkeen Leino pelasi vielä KHL:n Medvescak Zagrebissa, Sveitsin liigan Klotenissa, KHL:n Riian Dynamossa sekä Ruotsin SHL-liigan Växjö Lakersissa. Leino lopetti peliuransa keväällä 2017.

– Villellä on nyt ollut entistäkin enemmän aikaa tuotteiden suunnitteluun, ja se ilman muuta näkyy tuotteissa, Juhani Putkonen kertoo.

Aiheesta ovat aiemmin kirjoittaneet mm. Kauppalehti ja Markkinointi&Mainonta.