Oulun Kärppien maalivahti Veini Vehviläinen oli viime Liiga-kauden sensaatio.

Vaikka Vehviläisellä, 21, on palkintokaapissaan mm. nuorten MM-kulta vuoden 2016 kotikisoista, nuorukaisen ura Liiga-kentillä on ollut täynnä vaikeuksia ja vastoinkäymisiä.

Viime kausi oli ensimmäinen, jolloin jyväskyläläinen sai valtavaksi tiedetyn potentiaalinsa kunnolla esiin. Vehviläinen oli läpi kauden aivan huikea. Runkosarjassa Vehviläinen pelasi 35 ottelua torjuntaprosentilla 92,5 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 1,89. Pudotuspeleissä tahti vain parani. 17 ottelun torjuntaprosentti oli häikäisevä 93,3 ja päästettyjen maalien keskiarvo vain 1,57. Kausi päättyi Kärppien mestaruusjuhliin.

Mikä vaikuttavinta, Vehviläinen taisteli kevään aikana valtavan henkilökohtaisen taakan kanssa. Vehviläisen isä menehtyi yllättäen runkosarjan loppuvaiheissa.

Vehviläinen on siis kotoisin Jyväskylästä ja hän on leimallisesti ”Palokan poikia”. Lapsuudessaan Vehviläinen vietti satoja tunteja Palokan kaukaloilla ja jalkapallokentillä.

Tänään Vehviläinen kunnioittaa itselleen tärkeitä paikkoja ja ihmisiä ja niin sanotusti tunnustaa väriä. Vehviläisen juniorivuosien jalkapalloseura Palokan Riento järjestää tänään Vehviläisen kunniaksi ”toritapahtumaksi” nimetyn tilaisuuden, jossa maalivahti on paikalla Kanada-maljan kanssa. Tapahtumaa ei kuitenkaan järjestetä torilla, vaan Vehviläiselle paljon tärkeämmässä paikassa, Palokan Urheilukeskuksen kaukalossa.

– Veini haluaa muistaa Palokan aluetta, niitä kenttiä ja pihoja, joista kipinä ammattiurheilijaksi syttyi ja tuoda Kanada-maljan näytille kaikille palokkalaisille, seura kertoo tiedotteessaan.

Tapahtuma alkaa kello 17.00.