NHL:ssä on nyt käsillä se aika vuodesta, kun pelaajat alkavat mitata rahallista arvoaan välimieskäsittelyssä. Kyse on käytännössä siitä, että pelaajalla ja seuralla on eri näkemys pelaajan palkasta.

Välimieskäsittelyssä ulkopuolinen sovittelija määrittelee pelaajan uuden palkan. Tämän jälkeen seura voi hyväksyä välimiehen päätöksen tai päästää pelaajan vapaille markkinoille.

Tällä kertaa välimieskäsittelyyn ilmoittautui peräti 44 pelaajaa. Joukossa ovat suomalaishyökkääjät Joel Armia (kuvassa) ja Miikka Salomäki.

Armia, 25, siirtyi vastikään Winnipeg Jetsistä Montreal Canadiensin riveihin. Armian edellisessä, kaksivuotisessa sopimuksessa miehen vuosipalkka oli 1,85 miljoonaa dollaria.

Nashville Predatorsin Salomäen niinikään kaksivuotinen sopimus päättyi kesäkuun lopussa. Salomäen, 25, vuosipalkka oli 1,225 miljoonaa dollaria.

Yleensä pelaaja ja seura pääsevät sopimukseen palkasta ennen varsinaista välimieskäsittelyä. Jos käsittelyyn kuitenkin päädytään, ne pidetään aikaisintaan heinäkuun loppupuolella.