Suomalaislupaus hakee seuraavaa steppiä HIFK:sta – ”NHL on ollut aina unelmani”

© Kuva: Juha Tamminen

Maalivahti Markus Ruusu haaveilee ammattilaisurasta NHL:stä.

20-vuotias maalivahtilupaus pukee tulevana syksynä ensimmäistä kertaa ylleen HIFK:n paidan. Hän hakee helsinkiläisseurassa seuraavia kehitysaskeliaan. Peliaikaa ei ole kuitenkaan helposti irtoamassa, sillä hän taistelee peliajasta Atte Engrenin sekä Niilo Halosen kanssa.

HIFK:ssa Ruusu pääsee harjoittelemaan huippuorganisaatiossa, jossa maalivahtivalmennuksesta vastaa Jan Lundell. Näillä eväin maalivahtilupaus yrittääkin kehittyä lähemmäksi NHL:ää, jossa hän on käynyt jo kahdesti antamassa näyttöjä Dallas Starsille.

– NHL on ollut unelmani aina pihapeleistä lähtien. Tuntuu, että olen nyt askeleen lähempänä sitä unelmaa, kun olen päässyt käymään siellä leireillä ja nähnyt millaista se meininki on. Töitä on vielä todella paljon edessä, mutta sitä unelmaa kohti tässä tehdään hommia päivittäin, Ruusu kommentoi HIFK:n verkkosivuilla.