Maalivahti Juuse Saros on hyvin onnellinen tuoreesta NHL-sopimuksestaan, uutisoi Hämeen Sanomat.

23-vuotias suomalaisvahti allekirjoitti tällä viikolla kolmivuotisen jatkosopimuksen Nashville Predatorsin kanssa. Jatkossa hän tienaa jokaisesta tulokaskaudestaan 1,5 miljoonaa dollaria.

Saroksen jatkosopimus oli odotettu uutinen, mutta sopimuksen arvo yllätti useat. Jääkiekkopiireissä uskottiin, että suomalaismaalivahdin tienaisi jatkossa joka kausi vähintään kaksi miljoonaa dollaria. Nyt Saros kertoo, miksi hän suostui ennakoitua halvempaan sopimukseen.

– Tarjolla oli pidempää ja lyhyempää mallia, ja niissä tietenkin rahasummat myös vaihtelivat. Kolmen vuoden sopimus tuntui tässä vaiheessa järkevältä, kun ei ole kristallipalloa, josta näkisi pitkälle. Se on tuollainen sopiva keskiarvoratkaisu, Saros tuumasi Hämeen Sanomien haastattelussa.

– Odotinkin, että keskustelua syntyy. Mutta tärkeintä on, että on itse sinut sopimuksen kanssa, silloin ei tarvitse jälkikäteen jossitella. Ei tarvitse välittää muiden kommenteista, vaan keskityn pelaamiseen summista riippumatta. Niitä katsotaan sitten taas kun on seuraava taitekohta.

Saros on pelannut Predatorsin organisaatiossa kolmen kauden ajan. Hän on saanut kehittyä rauhassa kakkosmaalivahdin roolissa, kun Pekka Rinne on torjunut suurimman osan NHL-otteluista.

Lähde: Hämeen Sanomat