Helsinki on ollut viimeiset päivät sekaisin historiallisen suuresta huippukokouksesta. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump sekä Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasivat eilen erittäin ystävällisissä merkeissä, eikä lahjojen antamiselta säästytty.

Putin avasi pelin antamalla kameroiden edessä Trumpille jalkapallon MM-kisojen virallisen pelipallon. Urheiluteema säilyi myös Trumpin lahjassa. Kremlin tiedottaja Dimitri Peskov kertoi uutistoimisto Tass:lle, että Putin sai lahjaksi NHL-tähti Aleksandr Ovetshkinin pelipaidan. Paidan kylkiäisenä tuli myös jääkiekko.

Trumpin lahja oli erittäin osuva, sillä Ovetshkin voitti tänä keväänä Stanley Cup -mestaruuden, joka oli hänelle ja hänen seuralleen Washington Capitalsille ensimmäinen. Lisäksi pääkaupungin joukkueen venäläinen maalitykki on myös tunnettu kovana Putinin kannattajana.

Putin ja Ovetshkin tunnetaan erittäin hyvinä ystävinä. He ovat tavanneet toisensa useana kesänä peräkkäin, ja Putin onkin henkilökohtaisesti käynyt onnittelemassa Ovetshkinia uran ensimmäisestä mestaruudesta.