Columbus Blue Jacketsin toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen oli eilen maanantaina tiukassa paikassa. Seurapomo matkusti Ranskaan, missä hän tapasi joukkueen ykköstähden ja pistetykin Artemi Panarinin sekä tämän pelaaja-agentin.

Panarin oli kesäkuussa paljastanut, ettei häntä kiinnosta tehdä jatkosopimusta Blue Jacketsin kanssa. Venäläispelaajan nykyinen sopimus kattaa vielä seuraavan kauden, mutta Kekäläisen olisi järkevää myydä taituri muualle ennen maaliskuun siirtorajapäivää, jotta hän saisi tästä edes pienen korvauksen. Menetys tulee kuitenkin olemaan valtaisa, sillä Panarin teki viime kaudella peräti 82 tehopistettä.

The Athletic -lehden lähteiden mukaan Panarinin ongelma jatkosopimuksen kanssa on sen kesto. Columbus haluaa kiinnittää viime kauden pisterohmun seuraavaksi kahdeksaksi vuodeksi, mutta Panarinia ajatus ei lämmitä.

Tilanne ei ole täysin toivoton. Venäläinen ei ole turhautunut täysin Columbukseen ja saattaisi harkita esimerkiksi kahden tai kolmen vuoden jatkosopimusta.

Yhteisymmärrykseen ei kuitenkaan päästy. NHL-toimittaja Igor Eronkon uutisoi eilen, että Kekäläisen ja Panarinin huipputärkeä kokous kesti ainoastaan 45 minuuttia ja kariutui liian isoon sopimustarjoukseen. Kekäläinen ei ole kommentoinut tapaamista, ja onkin hyvin mahdollista, että Panarinin aika Columbuksessa alkaa olla päätöksessään.

Igor Eronko

@IgorEronko
Meeting between Jarmo Kekalainen and Panarin took 45 minutes. Told that Artemi is still not ready to sign a long term deal #CBJ