Boston Bruins kuuluu ensi kaudella jälleen kerran NHL:n menestyjäsuosikkeihin. Sen pelaajamateriaalin kuuluisi riittävän pitkälle, eikä siitä tunnu löytyvän isoja heikkouksia.

Hyvällä miehistöllä on kuitenkin hintansa. Bruins kamppailee palkkakaton ylärajan kanssa ja joutuu lähivuosina tekemään isoja ratkaisuja tilanteen selvittämiseksi. Yksi joukkueen palkkarohmuista on maalivahti Tuukka Rask, joka tienaa heinäkuuhun 2021 asti huimat seitsemän miljoonaa dollaria kaudesta.

NBC:n NHL-toimittaja Joe Haggerty kertoi oman mielipiteensä Bostonin palkkaongelmasta. Hän ehdotti ratkaisua, jossa Rask vaihdettaisiin muualle huomattavasti halvempaan torjujaan.

Haggery nostaa esille, että Boston käyttää NHL:ssä toiseksi eniten rahaa maalivahtikaksikkoon. Bruinsiin tänä kesänä hankittu Jaroslav Halak ansaitsee 2,75 miljoonaa, joten maalivahtitandemi vie seuran palkkakatosta lähes kymmenen miljoonaa. Ainoastaan Montreal Canadiens rikkoo tuon rajan.

Raskin sulaminen tosipeleissä

Raskilla on allaan mielenkiintoinen kausi. Syksyllä Rask oli monesti täysin unessa, ja Boston joutui lopulta turvautumaan silloiseen varamieheen Anton Khudobiniin. Lopulta Rask heräsi tajuttuaan ykkösvahdin asemansa olevan vaarassa ja pelasi uransa upeimman loppukauden. Khudobin ei pystynyt haastamaan Raskia ja suuntasi heinäkuun alussa Dallas Starsiin.

Suomalainen ei kuitenkaan pärjännyt enää pudotuspeleissä. Rask sai paljon kritiikkiä tosipelien esityksistään, ja hänen paineensietokykyä kyseenalaistettiin. Kannattajatkin huolestuivat, eivätkä täysin usko menestykseen, kun Rask pelaa tolppien välissä.

Haggerty ehdottaa, että Rask kannattaisi asettaa jalustalle muiden joukkueiden tarjouksia varten. Suomalaisvahdin sopimuksessa on pykälä, että hän voi ehdottaa johtoportaalle 15 joukkuetta, joihin hän olisi valmis siirtymään. Näin ollen Boston saisi varmasti useita laadukkaita pyyntöjä.

Eikä Raskia tarvitse vaihtaa suoraan toiseen huippuvahtiin. Haggerty uskoo, että Halakissa on edelleen virtaa kantamaan ykköstorjujan kuorma. Hän on yli neljä miljoonaa dollaria Raskia halvempi, ja säästyvälle rahalle löytyisi heti tarvetta.

 

Lähde: NBC