KHL-kausi 2018-2019 käynnistyy ensimmäinen päivä syyskuuta. Joukkueet ovat jo palanneet kesälomilta, ja esimerkiksi KHL:n suurseura Salavat Ufa saapui eilen harjoittelemaan Suomeen (UUTINEN).

Venäläinen uutislehti Championat on jo alkanut arvioimaan ensi kauden tärkeimpiä pelaajia. Se listasi 13 pelaajaa, jotka vaihtoivat kesän aikana joukkuetta ja joille rakennetaan isoa roolia. Nimekkäiden KHL-tähtien joukkoon mahtui NHL:stä saapuneita venäläispelaajia sekä yksi suomalainen.

Salavat Ufa teki ison kiinnityksen, kun se onnistui haalimaan maalivahti Juha Metsolan kilpailija Amurin leiristä. Leijonien maajoukkuevahti edusti Amuria kolmen kauden ajan ja pelasi valtaisan määrän pelejä. Viime kaudella runkosarjasta kertyi 52 ottelua ja sitä edeltäneeltä 54.

– Kiistaton ykkönen Amurissa, missä hän pelasi lähes kaikki kauden pelit. Metsola ei ole älyttömän ulottuva, mutta hän liikkuu todella hyvin, Championat hehkuttaa suomalaista.

Metsolan panos Amurissa oli korvaamaton, sillä hän onnistui kantamaan keskinkertaisella pelaajamateriaalilla pelaavan joukkueen pudotuspeleihin asti. Ufa on ollut jo usean vuoden ajan runkosarjan kestomenestyjä, joten ensi kaudella Metsolan taakka kevenee huomattavasti. Taso ei saa siltikään laskea.

– Salavatilla on ollut ailahtelevia maalivahteja. Niklas Svedbergistä ja Ben Skrivensistä riittää huonoja muistoja. Metsolallakin on ollut heikkoja hetkiä, mutta niiden pitäisi pysyä nyt menneisyydessä.

Metsola ei ole ainoa suomalainen Salavatissa, jolta odotetaan hyviä peliesityksiä. Hyökkääjät Joonas Kemppainen ja Teemu Hartikainen pelasivat viime kaudella joukkueen ykkösketjussa, ja kaksikko saattaa myös ensi kaudella miehittää samat paikat. Kemppaisen ja Hartikaisen vierellä tulee luistelemaan joukkueen ykköspyssy Linus Omark.