TPS:ään kesällä siirtynut Lauri Korpikoski kertoo avoimesti viime kauden pysäyttävästä hetkestään.

Suomalaistähti kertoo Iltalehden haastattelussa sairastuneensa yllättäen krooniseen tulehdukselliseen suolistosairauteen eli IBD:hen.

– Oireet alkoivat oikeastaan huhtikuussa Sveitsissä ja diagnoosin asiasta sain toukokuussa. Totta kai se oli alkuun vähän pysäyttävä uutinen ja kolaus. Olen aina ollut terve urheilija, nyt joutuu oikeasti sairastamaan jonkin verran. Kyseessä on krooninen tauti, se tulee sitten olemaan mukana loppuelämän jossain määrin, Korpikoski kertoo Iltalehdelle.

Sairaus laittaa elämän uusiksi. Korpikoski paljastaa haastattelussa painon pudonneen nopeasti. Sen myötä kesäharjoittelu menee pitkälti uusiksi.

– Tämä vaikuttaa energiatasoihin. Treeneistä ei palaudu samalla tavalla, ja välillä voi olla päiviä, jolloin kovempi treeni ei kannata. On pitänyt myös olla tarkkana, ettei paino tippuisi enempää harjoittelun takia. Yhdeksän kiloa lähti eli pääsin nopeasti kesäkuntoon. Nyt asiat ovat ihan kohtuullisella tasolla, mutta kroppaa pitää kuunnella.

Korpikoski ei suostu silti valittamaan. Kiekkotähti muistuttaa, että elämä voisi olla paljon vaikeampaakin.

- Ihmisillä on tässä maailmassa vakavampiakin sairauksia. Tämän kanssa tulee pärjäämään, TPS:n voimapesä kiteyttää.

Lähde: Lue Iltalehden alkuperäinen juttu tästä.

Lisää tietoa yleisestä sairaudesta

Korpikoski ei ole ensimmäinen huippukiekkoilija, joka puhuu avoimesti yllättävän yleisestä taudista.

Krooninen tulehduksellinen suolistosairaus eli IBD on Suomessa jo kansantaudin asemassa. Pelkästään Suomessa on tällä hetkellä noin 46 000 IBD:tä sairastavaa. Uusia tapauksia todetaan vuosittain yli 2 000.

Muun muassa kiekkotähti Teemu Ramstedt on puhunut laajasti IBD:n näkyvyyden ja tietoisuuden lisäämiseksi. Huippupelaaja muistuttaa, että esimerkiksi nykyisistä ja entisistä huippupelaajista hänen itsensä lisäkseen jo Korpikoski, Raimo Helminen, Esa Keskinen, Ville Uusitalo, Jari Sailio, Jesse Saarinen ja Theoren Fleury ovat avoimesti kertoneet sairastavansa suolistotautia.