Maalivahti Joni Ortiosta odotettiin muutama vuosi sitten seuraava suomalaista NHL-huippuvahtia. Mies pelasi Calgary Flamesin organisaatiossa vuosina 2013-2016.

Todellinen läpimurto jäi kuitenkin tekemättä ja niinpä Ortio siirtyi SHL-joukkue Skellefteå AIK:n rinkiin. Viimeiset kaksi vuotta vierähtivät Ruotsissa, jossa Ortio torjui 73 ottelua torjuntaprosentilla 91,5.

Tulevalla kaudella 27-vuotias veräjänvahti hyppää uusien haasteiden pariin ja pelaa ensimmäisen kautensa KHL:ssä ja Vitjaz Podolskin paidassa.

– Tulin tänne vasta viikko sitten ja kaikki tuntuu hienolta. Ihmiset ovat ystävällisiä ja organisaatio on loistava. Kun tajusin, että Vitjaz haluaa tehdä sopimuksen kanssani, soitin Harri Säterille, jonka kanssa pelasin maajoukkueessa. Hän pelasi täällä taannoin kolme vuotta. Harri ei sanonut Podolskista yhtään huonoa sanaa ja se vahvisti lopulta päätökseni, Ortio sanoi KHL:n verkkosivuilla.

Ortiolla on kovat odotukset KHL:stä.

– KHL on maailman toiseksi paras liiga. Uskon, että tulen pärjäämään täällä hyvin. Minulle tämä on todella hyvä haaste. Haluan menestyä pelaajana yhtä hyvin kuin Säterikin aikoinaan. Meidän tulee pelata joukkueena hyvin päästäksemme pudotuspeleihin. Tavoite on hyvin selkeä – meidän täytyy voittaa pelejä. Meillä on hyvä joukkue, joka on nopea, iso ja vahva.