Montreal Canadiensin kesän varaustilaisuudessa kolmantena varaama Jesperi Kotkaniemi on ison ja tärkeän kauden edessä. Se on vielä epäselvää, että missä hän sen aloittaa.

Puhumattakaan, että missä kausi päättyy.

Canadiensin GM Marc Bergevin ei pystynyt vielä sanomaan varmuudella, että mikä tilanne on. Kaikki osapuolet ovat viisaampia syyskuussa, kun harjoitusleiri alkaa.

– Hän paransi joka päivä, joten lähdemme avoimella mielellä. En osaa sanoa, mutta se on fakta että hän teki sopimuksen ja saapuu harjoitusleirille. Hän on lähempänä NHL:ää. Missä hän on lokakuun alussa, en voi kertoa, mutta näemme runsaasti potentiaalia ja kasvua tässä nuoressa miehessä, Bergevin kommentoi NHL.comin haastattelussa.

Vaihtoehtoja on käytännössä kolme: NHL, AHL, ja kotimainen Liiga. Tilannetta mutkistaa se, että luontaisesti sentterin paikalla viihtynyt porilainen pelasi menneellä kaudella Ässissä lähes poikkeuksetta laidassa. Canadiens toivoo Kotkaniemestä itselleen apua nimenomaan keskikaistalle.

Ässissä olisi tarjolla todennäköisesti rutkasti peliaikaa sentterinä, kun taas AHL:ssä hän joutuisi aivan uuden asian eteen, joka on edessä väistämättä: pieni kaukalo. Eikä AHL liigana ole myöskään enää sama pubisarja, joka se joskus oli.

– Pelaaminen on niin erilaista AHL:ssä ja Liigassa. Täällä se on hiukan nopeampaa ja jätkät ovat isompia, joten molemmat vaihtoehdot ovat mielestäni hyviä, Kotkaniemi arvelee.

– Menen päivä kerrallaan ja katson, että mitä tapahtuu. Totta kai unelmani on pelata NHL:ssä, joten tulen tänne kun olen valmis siihen.