VIERUMÄKI. Nuorten Leijonien matkassa viilettävän Lauri Pajuniemen kesä on ollut monella tapaa ikimuistoinen.

18-vuotias kiekkotaituri varattiin NHL:ään, kun New York Rangers varasi hyökkääjän viidennellä kierroksella. Tämän jälkeen suomalainen hyppäsi melkein heti Rangersin matkaan, kun hän osallistui seuran tulokaspelaajien leirille.
¨
Siellä Pajuniemi iski komeat näytöt tiskiin. Ei ole sattumaa, että fanit ja NHL-joukkueesta uutisoiva media innostui heti suomalaisen otteista. Nuorukainen nostettiin heti leirin yllätysonnistujien joukkoon (lue uutinen).

– Oli todella hieno leiri. Ja New York on tosi kiva kaupunki. Kolme leiripeliä – ne menivät hyvin. He (seurajohto) olivat tyytyväisiä ja itse olin tyytyväinen. Joten kaikki meni todella hyvin, Pajuniemi virnistää Leijonat.comille.

Pajuniemi muodosti leirin parhaan ketjun yhdessä superlupauksien Vitali Kravtsovin ja Filip Chytilin kanssa. Kuvaavaa on, että ketjun muut nimet ovat Rangersin ykköskierroksen varauksia.

– He ovat loistavia pelaajia – siinä oli hieno pelata. Tultiin juttuun myös kaukalon ulkopuolella, viihdyttiin paljon yhdessä, Pajuniemi muistelee.

Energiaa Liigaan

Leirikokemus antaa Pajuniemen mukaan paljon virtaa ja energiaa kesään ja tulevaan kauteen. Nuoren hyökkääjän tavoitteet ovat tiukasti Liigassa ja TPS:n matkassa.

– Vaikkei varaus tarkoita itsessään mitään, se antaa tunteen, että nyt muhun luotetaan. Nyt kaikki on itsestä kiinni, hyökkääjä pohtii.

Pajuniemi pääsi jo viime kaudella pelaamaan ison tukun pelejä Liigan puolella. Hän iski 32 ottelussa tehot 2+5=7. Pudotuspeleissä syntyi yhdeksässä pelissä lukemat 3+1.

– Harmi, ettei saatu vielä kannua Turkuun. Seurassa tehdään tällä hetkellä paljon asioita oikein. Se on nuorelle pelaajalle loistava pelata, Pajuniemi muotoilee.

Nälkä kasvaa syödessä. Tavoite on, että tulevalla kaudella edessä on vielä isompi rooli aikuisten matkassa.

– Nyt tavoite on murtautua kokonaan Liigaan. Haluan ottaa ison roolin TPS:stä – se vaatii paljon töitä, mutta olen siihen valmis, nuorukainen kiteyttää.

LUE MYÖS: 18-vuotias suomalaislupaus hurmaa NHL-leirillä – fanit innoissaan: ”Hemmetin kova muksu!”

LUE MYÖS: Suoraa tekstiä! Leijonien huippulupaus valmis NHL-läpimurtoon: ”Isketään näytöt kehiin”

Ilari Isotalo, Vierumäki
Twitter: @IlariIsotalo