Viime keväänä Leijonien riveissä MM-kisoissa esiintynyt puolustaja Ville Pokka palaa tulevaksi kaudeksi Eurooppaan, kun hän solmi sopimuksen KHL-seura Avangard Omskin kanssa. NHL-unelman jahtaaminen saa ainakin toistaiseksi siis jäädä.

Valmentajasta ei ainakaan NHL-tavoitteen saavuttaminen jää kiinni, sillä penkin takaa löytyy lähes 1000 NHL-ottelua valmentanut Bob Hartley. Lisäksi Hartley luotsasi Colorado Avalanchen Stanley Cup -mestariksi kesällä 2001.

Pokka kehuu avoimesti seuran uutta päävalmentajaa. Vaikka Hartley on saanut maineen tiukkaa kuria pitävänä käskyttäjänä, ei suomalaisella ole toistaiseksi ollut valittamista.

– Hän on hyvä opettaja, käy paljon asioita läpi ja viheltää pelin poikki jos näkee parannettavaa. Pikkuasiatkin käydään läpi kädestä pitäen, suomalaispakki kehuu Lapin Kansan haastattelussa.

Myös se seikka miellyttää Pokkaa, että kommunikointi valmennuksen kanssa käydään englanniksi. Venäjä kun ei kielenä taitu kovin kummoisesti torniolaislähtöiseltä pakilta.

– Onneksi valmennus on pohjoisamerikkalaisissa käsissä ja kaikki tulee ensin englanniksi. Suurin osa ymmärtää hyvin komennot.

Hartleyn taustatiimi on todellinen kansalaisuuksien sulatusuuni. Kolme pohjoisamerikkalaista, yksi latvialainen sekä kolme venäläistä. Pelityyli tosin pysyy pohjoisamerikkalaisena.

– Pohjoisamerikkalaiseen tyyliin kovaa mennään ja aggressiivisesti pelataan. Luistelua riittää, sillä jokaisen on oltava vähintään 60 minuutin kunnossa.