Liiga-joukkue TPS haluaa urheilullisen menestyksen ja huippupelaajien kasvattamisen lisäksi myös suorittaa tekoja, jotka lisäävät myös ihmisten hyvinvointia, suvaitsevaisuutta ja Turun alueellista elinvoimaa.

Tuoreimpana osoituksena tästä seura tiedotti tänään tulevalla SM-liigakaudella järjestettävästä kolmen teemaottelun kokonaisuudesta, jota se kutsuu Jääkiekko kuuluu kaikille- nimityksellä.

Ensimmäinen kokonaisuuden ottelu on 5.lokakuuta pelattava TPS-SaiPa, joka on ensimmäinen Suomessa pelattava Pride-jääkiekko-ottelu. Aiemmin vastaavia otteluita on jo järjestetty NHL.ssä ja Ruotsissa.

TPS kertoo tiedotteessaan tapahtuman alkavan show:lla, jossa seuran mustavalkoiset värit saavat uutta eloa ja ilmettä. Lisäksi pelaajat saattavat käyttää mailoissaan sateenkaaren värien mukaista eristysteippiä.

30. marraskuuta Lukkoa vastaan pelattavassa ottelussa juhlistetaan puolestaan itsenäisyyttä monikulttuurisessa hengessä.

Itsenäisyyspäivän jälkeen 7.joulukuuta pelattavassa KalPa-ottelussa teemana on puolestaan kiusaamisen vastustaminen.

Ottelun myötä käynnistyy myös HC TPS:n virallinen koulukiertue, jonka aikana koko Liiga-joukkue kiertää Turun alueen kouluja levittämässä kaikille avoimen TPS-perheen kiusaamisen vastaista sanomaa.

Näillä kolmella ottelulla seura haluaa välittää viestin jääkiekon kuulumisesta kaikille; Ihonväriin, sukupuoleen tai mihinkään muuhun ominaisuuteen katsomatta.

– Näistä peleistä puhutaan, mutta ennen kaikkea nautitaan, tiedotteessa korostetaan.