Yli 600 NHL-ottelun veteraani palasi Suomeen – pelin alla oli ”erikoinen” fiilis

© Kuva: Juha Tamminen

Lauri Korpikoski palasi kasvattajaseuransa TPS:n paitaan viiden vuoden tauon jälkeen torstaina, kun TPS kohtasi harjoitusottelussa Lukon. Viimeksi Korpikoski kurvaili mustavalkoisessa kuosissa työsulkukaudella 2012-13.

Viime kaudella Sveitsin NLA:n Zürichissä mestaruutta juhlinut suomalaislaituri ei osannut kuvailla hirveän tarkasti tunteitaan, joita hän koki ennen ottelua.

– Vähän semmoinen erikoinen fiilis oli. Siitä on tietysti vähän aikaa, kun on viimeksi Suomessa ja TPS:ssä pelannut, Korpikoski puntaroi Leijonat.comin haastattelussa.

– Kai siinä muutama perhonekin oli. Nopeasti se kuitenkin lähti kun pääsi pelaamaan.

Sen kyllä huomasi. Heti kun kiekko putosi jäähän ja ajautui Lukon puolustuspäätyyn, Korpikoski näytti NHL-vuosina hankkimansa voimaluistelun tason. Taklaus meni vain niukasti ohi.

Muuten Korpikoskea näkyikin ottelussa varsin vähän. 32-vuotias hyökkääjä tosin tunnusti, että on joskus huonompiakin ensimmäisiä pelejä pelannut.

– Ihan jees. Sellainen, kun ekan pelin kuuluukin olla. Vähän kiekot pomppii, pääsi luistelemaan, hiki tuli ja erilaisia pelitilanteita. Sellainen perinteinen ensimmäinen peli. Olen pelannut paljon huonompiakin ensimmäisiä pelejä, sen voin taata.