Colorado Avalancheen viime kesänä kolmannella kierroksella varattu suomalaishyökkääjä Sampo Ranta ei välttämättä pelaakaan ensi kaudella Wisconsin yliopistossa vaikka hän oli sitoutunut sinne jo vuonna 2016.

Providence Journalin toimittajan Mark Divverin mukaan Ranta ei ole pääsemässä sisään Wisconsin yliopistoon sisään toistaiseksi tuntemattomasta syystä. Yksi mahdollinen syy tähän voi olla se, että 18-vuotiaan suomalaisnuorukaisen koulunumerot eivät riitä sisäänpääsyyn. Myös Wisconsinin yliopiston tiukka linja ulkomaalaisten oppilaiden valitsemiseen voi vaikuttaa Rannan erikoiseen kohtaloon.

Divverin tietojen mukaan Ranta yrittää nyt päästä Bostonin yliopistoon sisään, joka sai ”palkkakattoonsa” tilaa, kun Ottawa Senatorsin superlupaus Brady Tkachuk kirjoitti NHL-sopimuksen ja jätti joukkueen. Yhdysvaltalaisen lähdön jälkeen Bostonin yliopistolta vapautui ylimääräisiä stipendirahoja, joiden avulla Ranta voisi päästä sisään kouluun.

Rannan tapaus on nähty ennenkin kiekkopiireissä, koska Nashville Predatorsin suomalaislupauksella Eeli Tolvasella kävi vastaavanlaisesti vuosi sitten, kun hän yritti päästä sisään Bostonin yliopistoon. Tolvasen hakemus lopulta hylättiin, koska huhujen mukaan hänen arvosanansa eivät riittäneet. Tolvanen jätti tämän takia Pohjois-Amerikan ja siirtyi Jokereiden riveihin pelaten siellä sensaatiomaisen kauden.

Mark Divver

@MarkDivver
Colorado Avalanche 3rd rounder Sampo Ranta rumored to have hit an admissions snag at Wisconsin. Wouldn't be shocked if he lands at BU, which now has some cap room