Viime kaudella oman piste-ennätyksensä (19+26=45) Liigassa tehnyt Ilves-hyökkääjä Teemu Rautiainen aloittaa seurassa jo viidennen kautensa.

26-vuotias Rautiainen oli kauteensa kaikin puolin tyytyväinen.

– Isoin juttu oli oikeastaan, se että pysyin ehjänä koko kauden. Mielestäni sellainen oikeanlainen tasaisuus löytyi otteisiini viime kauden aikana. Määrällisesti toki tein pisteitä ihan hyvin, mutta parempaankin pistesaaliiseen olisi ollut mahdollisuudet, Rautiainen toteaa Liigan virallisilla nettisivuilla julkaistussa haastattelussa.

HPK:ssa juniorivuotensa ja Liiga-uransa alun pelanneen hyökkääjän vastuu tulee tulevalla kaudella lisääntymään aivan uudella tavalla, sillä hänet valittiin myös ensimmäistä kertaa joukkueen kapteenistoon.

– Valinta kapteenistoon oli tosi iso juttu, se merkitsee todella paljon. Olen aina ollut kopin yksi äänekkäimmistä. A-kirjain rinnassa on todella iso kunnia, Rautiainen hehkuttaa.

Tuore varakapteeni hehkuttaa joukkueesta löytyvän paljon potentiaalia.

– Meidän pelaajien nimet eivät välttämättä vielä soita kelloja kaikilla, mutta siellä on esimerkiksi Topias Haapasen ja Joona Ikosen kaltaisia pelaajia tulossa. Uskon, että iso yleisökin tuntee meidän nuoret kauden jälkeen, Rautiainen vakuuttaa ja jatkaa:

– Ei ole virallista tavoitella vielä löyty lukkoon, mutta kyllä siitä lähdetään, että Ilves pelaa tänä keväänä playoffs-kiekkoa.