Nuori puolustajalupaus Robin Salo teki kesällä peliliikkeen ja siirtyi kasvattajaseurastaan Vaasan Sportista Lappeenrannan SaiPaan.

Viimeinen niitti päätökselle siirtyä uusiin maisemiin oli Sportin heikosti sujunut viime kausi.

– Tosi huono maku jäi viime kaudesta. Sitä edellinen kausi meni paremmin, joten sitä odotti, että pystytään siitä jatkamaan ja parantamaan. Näin ei kuitenkaan käynyt ja tappioita tuli jatkuvasti. Kausi meni tavallaan ohi, ei pärjätty ollenkaan, Salo toteaa Liigan virallisilla nettisivuilla julkaistussa haastattelussa.

Suomen alle 18-vuotiaiden MM-kultaa vuonna 2016 voittaneeseen joukkueeseen kuulunut puolustaja kertoo, ettei kausi sujunut henkilökohtaisestikaan niin kuin olisi pitänyt ja korjausliike oli tulevaisuuden kannalta välttämätön.

– Halusin selkeän muutoksen uralleni. Tuntui, että en pystynyt ottamaan Vaasassa seuraavaa kehitysaskeletta eteenpäin. Lappeenrannasta oltiin kiinnostuneita ja tämä tuntui hyvälle paikalle kehittyä. Toivottavasti pystyn täällä kehittymään potentiaalisen joukkueen mukana eteenpäin, Salo painottaa.

Vasta 19-vuotias Salo debytoi aikanaan Liigassa jo kaudella 2014-2015, vain 16-vuotiaana. Tähän mennessä hän on pelannut pääsarjatasolla 117 ottelua summaten niissä tehot 1+20=21.

Salo on NHL-seura New York Islandersin toisen kierroksen varaus kesältä 2017.