HIFK säilytti jatkomahdollisuutensa elossa CHL:ssä, kun se kampesi lauantai-iltana niukan 2-1-voiton puolalaisvastustajastaan Tychysta.

Helsinkiläiset ovat nyt alkulohkossaan kolmantena tasapisteissä italialaisjoukkue HC Bolzanon kanssa, kun kaksi parasta pääsee CHL:n pudotuspeleihin. Jäljellä on vielä kaksi ottelua.

Tämän kauden CHL-kausi on ollut erittäin mielenkiintoinen, kun esiin on noussut pienempien kiekkomaiden joukkueita haastaamaan perinteisiä menestyjiä.

– Työtä tehdään kaikkialla ja omien liigojensa mestarit satsaavat päästessään CHL:ään. Kärkijoukkueilla on laatupelaajia ja ne tuovat semmoisen yllätysmomentin liigaan. Kaikki pitää olla hyvin valmisteltu ja keskittyä huolella tekemiseen, jos täällä halutaan voittoja, se on CHL:ssä tällä kaudella todistettu, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin toteaa seuran nettisivulla.

Helsinkiläisten luotsi on ollut sarjan kehitykseen erittäin tyytyväinen.

– Sehän on CHL:n tavoite mennä tähän suuntaan, että lohkoissa on kolme, miksei neljä joukkuetta, jotka voivat päästä jatkoon. Kilpailu kovenee ja se on hyvä suuntaus CHL:ssä.

HIFK jatkaa taisteluaan jatkopaikasta 9.lokakuuta, kun lohkoa johtava Skellefteå AIK saapuu Helsinkiin.