Uutisoimme aiemmin Sebastian Ahon tulevan miljoonasopimuksen neuvotteluista. Carolina-hyökkääjän jatkosopimusta odotellessa on hyvä aika katsastaa, millaisia jatkosopimua muut suomalaistähdet tekivät samassa vaiheessa uraansa.

Aleksander Barkov, 5 900 000 dollaria

Florida Panthersin ykköskierroksen varaus Aleksander Barkov pääsi nuorella iällä nauttimaan isoista rahoista. Tulokassopimuksen jälkeen hän allekirjoitti kuuden vuoden jatkosopimuksen 5,9 miljoonan dollarin kausipalkalla.

Jälkikäteen tarkasteltuna Barkovin olisi ehkä ollut edullisempaa kirjoittaa lyhyempi sopimus pienemmällä palkalla. Silloin hän olisi voinut rahastaa seuraavassa sopimuksessaan. 5,9 miljoonan hintalappu on pieni yhdelle NHL:n parhaista puolustavista hyökkääjistä.

Teuvo Teräväinen, 832 500 dollaria

Ahon tutkapari Teuvo Teräväisen NHL-taival on ollut kivisempi. Tulokkaana hän pelasi vahvat pudotuspelit Chicagon paidassa, mutta niiden jälkeen otteet kaukalossa kääntyivät laskuun. Niinpä Teräväinen sai yhden sopimuksen hieman alle 900 000 dollarin palkalla. Sopimukseen oli kuitenkin merkitty mahdolliset bonukset hyvistä otteista, jotka suomalaissentteri lunasti, ja kausipalkka nousi reiluun 1,3 miljoonaan.

Vuoden pätkäsopimus oli Teräväiselle hyvä veto. Sen jälkeen hän sai Carolinalta kahden vuoden jatkopahvin 2,86 miljoonan dollarin palkalla. Pian Teräväisellä on taas edessään uuden sopimuksen tekeminen, ja reilu palkankorotus on jälleen luvassa.

Rasmus Ristolainen, 5 400 000 dollaria

Buffalo Sabresin Rasmus Ristolainen nousi jo nuorena joukkueensa ehdottomaksi ykköspuolustajaksi. Näin ollen hän sai myös rahakkaan kuuden vuoden ja 5,4 miljoonan sopimuksen.

Ristolaisen sopimuksen onnistuminen riippuu siitä, millaisena näkee suomalaispuolustajan aseman. Ykköspuolustajalle 5,4 miljoonaa kaudessa rajoitettuna vapaana agenttinakin kuuden vuoden ajan on edullinen sopimus. Rasmus Dahlin kuitenkin todennäköisesti ohittaa Ristolaisen puolustajahierarkiassa, joten nykyistä sopimusta voi pitää onnistuneena.

Mikael Granlund, 3 000 000 dollaria

Mikael Granlund aloitti NHL-uransa Minnesota Wildissa hieman varttuneemmalla iällä. Ensimmäiset kaudet sujuivat myös heikosti, joten Granlund otti vastaan kahden vuoden ja kolmen miljoonan dollarin sopimuksen.

Lyhyt sopimus oli suomalaishyökkääjälle lottovoitto. Hän pelasi sen jälkeen elämänsä kauden ja sai runsaan palkankorotuksen. Uuden sopimuksen hintalappu on 5,75 miljoonaa dollaria.