Minnesota Wild on totuttu tuntemaan NHL:n suomalaisjoukkueessa. Pelaajaliikenteen takia Minnesotassa ei ole jäljellä enää kuin Mikko Koivu ja Mikael Granlund. Missä joukkueissa sinivalkoisia pelaajia sitten on eniten?

Montreal Canadiens

Montreal Canadiens on kesän aikana hankkinut lisää suomalaista osaamia. Artturi Lehkonen pelasi joukkueessa jo valmiiksi. Varaustilaisuudessa Montreal nappasi Jesperi Kotkaniemen, josta odotetaan tulevaisuudessa isoa nimeä. Vapailta markkinoilta haaviin taas tarttui Joel Armia. Joukkueen kakkosmaalivahtina torjuu Antti Niemi.

 

Carolina Hurricanes

Carolinasta löytyy NHL:n kuumin tutkapari: Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen. Kaksikko saa ensi kaudeksi seuraa uudesta suomalaisesta, kun Kärpissä mestaruuden voittanut Saku Mäenalanen liittyy joukkueen vahvuuteen.

 

Nashville Predators

Nashville Predatorsin tunnetuimmat suomalaiset ovat maalivahtiosastolla. Vezina Trophy -voittaja Pekka Rinne on joukkueen ykkösvahti ja Juuse Saros on erittäin lupaava kirittäjä. Miikka Salomäki tuo taas alempiin ketjuihin duunariosaamistaan – Eeli Tolvanen tuo puhdasta maalintekovoimaa hyökkäykseen.

Columbus Blue Jackets

Columbus Blue Jackets saattaa olla lähimpänä NHL:n todellista suomalaisjoukkuetta. Onhan sen GM Jarmo Kekäläinen. Sen lisäksi joukkueessa pelaavat puolustaja Markus Nutivaara, hyökkääjä Markus Hännikäinen sekä maalivahti Joonas Korpisalo.