Puolustaja Juuso Riikola taistelee parhaillaan uransa ensimmäistä kertaa NHL-paikasta.

24-vuotias suomalaispelaaja on ottanut viime aikoina hurjia kehitysaskelia, jotka johtivat kesällä myös sopimukseen Pittsburgh Penguinsin kanssa.

Parhaillaan Riikola on puolestaan mukana NHL-leirillä, jossa alku on ollut vakuuttava. SaiPa-kasvatti on näyttänyt pärjäävänsä NHL-tasolla.

– Puolustaja Juuso Riikola on esiintynyt ensimmäisellä leiriviikolla kypsästi. Hänellä on työkalupakissaan vähän kaikkea. Hän on hyvä luistelemaan, kohtuullisen kokoinen, vahva ja taitava kiekonkäsittelijä. Hän on hyvä pelaaja, Trib Live –sivustolle kirjoittava Jonathan Bombulie arvioi.

Vielä viime kaudella Riikola pelasi Liigassa, jossa hän esiintyi KalPan takalinjoilla erittäin vahvasti. Seurakauden päätyttyä hän murtautui myös Leijonien MM-joukkueeseen, jossa peli luisti niin ikään mallikkaasti.

Olisiko seuraava askel siis NHL?

– Lyön vetoa, että Riikola on seitsemän aloittavan puolustajan joukossa, kun kausi käynnistyy, toimittaja jatkaa todeten kuitenkin samalla, että puolustaja tullaan näkemään alkavalla kaudella myös AHL-seura Wilkes-Barre/Scranton Penguinsin mukana.