Isolle kansalle tuntematon nimi, Juho Lammikko on vieläkin mukana Florida Panthersin harjoitusleirillä, vaikka NHL-paikasta taistelee enää 32 pelaajaa.

Lammikko on yksi Panthersin jäljellä olevasta 18 hyökkääjästä, jotka kamppailevat paikasta 14 viimeisen hyökkääjän joukkoon.

22-vuotias suomalaissentteri on vakuuttanut otteillaan harjoitusleirillä ja erityisesti hänen energinen pelaaminen nelosketjussa on kääntänyt päitä.

The Athletic -lehden toimittaja George Richards näkee Lammikon ja puolustaja Brad Huntin olevan tiiviisti mukana taistelussa viimeisistä rosteripaikoista.

– Lammikko ja Hunt ovat avanneet totisesti silmiä täällä leirillä ja he ovat asettaneet itsensä vahvasti Panthersin tutkaan – vaikka heitä ei valittaisikaan lopulliseen kokoonpanoon. Lammikko on saanut paljon mahdollisuuksia neljännen ketjun sentterinä ja Huntin viime kauden 11 NHL-ottelua näyttävät auttaneen häntä täällä, Richards sanoi.

Lammikko aloittaa nyt viidennen kautensa Pohjois-Amerikassa. Panthersiin kesällä 2014 kolmannella kierroksella (65.) varattu kiekkolupaus pelasi viime kaudella AHL:ssä 59 ottelua tehoin 8+20=28.

Panthersin kokoonpanosta löytyy alkavalla kaudella ainakin suomalaistähti Aleksander Barkov. Myös huippulupaavan Henrik Borgströmin uskotaan olevan varma tapaus pelaavaan rosteriin.