Edmonton Oilersiin kesällä siirtyneen Leijonat-vahdin Mikko Koskisen aloitus NHL:n harjoitusleirillä on ollut todella kivikkoinen.

Jopa 2,5 miljoonan dollarin palkkaa nettoava suomalainen ei ole esittänyt harjoituspeleissä parasta osaamistaan ja nyt Oilersin leirissä katseet on käännetty kokeneen kanadalaisen Al Montoyan suuntaan.

Oilers pelaa perjantain vastaisena yönä Suomen aikaan kello 04:00 Arizona Coyotesia vastaan. Koskisen ja Montoyan odotetaan jakavan ottelu puoliksi.

Oilersin päävalmentaja Todd McLellan ei ole vielä päättänyt kumpi maalivahdeista pääsee lopulta tähtivahti Cam Talbotin tuuraajaksi N HL:ään.

– He molemmat ansaitsevat mahdollisuuden pelata täällä vähän. Olemme neuvotelleet kuinka tasapainottaa tätä kilpailutilannetta. Annammeko toiselle kokonaisen ottelun, puolitammeko ottelun vai annammeko toiselle kaksi erää ja toiselle yhden, McLellan avasi Edmonton Journal -lehdelle.

– He jatkavat toistensa työntämistä eteenpäin, ja kuin myös puolustuksen kanssa, meidän täytyy tehdä päätös 3-4 päivän sisällä, Oilers-valmentaja jatkoi.