NHL.com listasi verkkosivuillaan kymmenen sarjan parasta alle 23-vuotiasta pelaajaa.

Listauksen kärkinimi tuskin pääsee yllättämään ketään, sillä ykköseksi valikoitui Edmonton Oilersin Connor McDavid. Toisena listalla loistaa puolestaan Toronto Maple Leafsin Auston Matthews ja kolmantena Colorado Avalanchen Nathan MacKinnon.

Myös suomalaisittain listaus on mukavaa luettavaa, sillä heti kärkikolmikon takaa löytyy Winnipeg Jetsin Patrik Laineen nimi.

– Kookas laitahyökkääjä Laine, 20, on taalaliigan pelätyimpiä laukojia. Laineesta tuli NHL-historian seitsemäs alle 20-vuotias pelaaja, joka on pystynyt tekemään 30 maalia kahdella peräkkäisellä kaudella. Laine pommitti viime kaudella lopulta 44 osumaa ja sijoittui maalipörssissa kakkoseksi Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkinin (49) jälkeen, toimittaja kirjoittaa NHL.comin verkkosivuilla.

Myös toinen suomalainen murtautui listalle, sillä sijalta kymmenen löytyy Florida Panthers -hyökkääjä Aleksander Barkov.

– Floridalla on useita hyviä nuoria hyökkääjiä, joiden johtotähtenä loistaa 23-vuotias Barkov. Kausi kaudelta parempia otteita esittävä suomalaissentteri ei ehkä saa niin paljon huomiota kuin ansaitsisi. Viime kaudella Barkov pelasi 79 ottelua ja teki omat yhden kauden ennätyksensä maaleissa (27), syöttöpisteissä (51) ja tehopisteissä (78). Hänet valittiin Panthersin uudeksi kapteeniksi 17. syyskuuta.

Voit lukea halutessasi listauksen kokonaisuudessaan täältä.