Puolustaja Juuso Riikola yllätti monet jo aiemmin tässä kuussa, kun Pittsburgh Penguins tiedotti suomalaisen murtautuneen aloittavaan NHL-miehistöön.

Parhaillaan 24-vuotias puolustaja valmistautuukin uransa ensimmäisen NHL-otteluun, jossa hänet saatetaan nähdä jopa ykköspakkiparissa yhdessä Kris Letangin kanssa. Kyseinen uutinen ei ole kuitenkaan enää edes kovin yllättävä, sillä niin suuren vaikutuksen mies on tehnyt nopeassa ajassa.

Nyt kiekkosivusto The Hockey Writers nostaa suomalaispuolustajan myös mukaan Calder Trophy -keskusteluun. Sivuston mukaan Riikola on jopa potentiaalinen pelaaja vuoden tulokkaaksi.

– Voi olla vaikeaa määrittää odotuksia Riikolan suhteen, mutta on myös mahdollista, että hänen on oltava 40 tehopisteen mies, että hän vakuuttaa Penguins-fanit. Hänestä löytyy kuitenkin yhdistelmä nopeutta, taitoa ja peliälyä, joka nostaa hänet mukaan Calder-keskusteluun, sivusto povaa.

Äkkiseltään väite kuulostaa kovalta, mutta toisaalta, jos Riikolan viimeaikaista kehityskäyrää mietitään, on kaikki mahdollista. Myös kova joukkue ja vahvat pelikaverit pitävät siitä huolen, että kehitys voi olla jatkossakin lujaa.

Edellisen kerran Penguins-pelaaja on voittanut Calder Trophyn keväällä 2007, kun hyökkääjä Jevgeni Malkin pelasi huikean tulokaskauden.