NHL:n varakomissaari Bill Daly kertoi lauantaina, että jääkiekon seuraava maailmancup (World Cup) on ”toiveissa” järjestää syksyllä 2020, uutisoi The Athletic –lehden toimittaja Corey Masisak Twitter-tilillään.

Dalyn mukaan tuleva maailmancup on kuitenkin riippuvainen siitä, että käyttääkö joko NHL tai sen pelaajayhdistys (NHLPA) oikeuttaan katkaista liigan nykyinen työehtosopimus ensi vuonna. Mikäli näin käy, niin tällöin World Cup jää kalenterin ulkopuolelle.

Maailmancup järjestettiin viimeksi syksyllä 2016. Turnaus oli NHL:lle rahallisesti sen verran suuri menestys, ettei uuden järjestäminen ole kuin ajan kysymys. Tämä on myös yksi monista syistä siihen, miksi NHL ei ollut halukas päästämään pelaajiaan vuoden 2018 Pyeongchangin olympialaisiin.

Merkittävin syy lienee kuitenkin se, ettei NHL ole halukas keskeyttämään runkosarjaansa olympialaisten vuoksi.

– Suoraan sanoen olympialaisiin osallistumisesta ei olisi hyötyä lajille eikä liigalle, Daly täräytti tammikuisen tähdistöottelun yhteydessä.

Seuraavat olympialaiset järjestetään Pekingissä helmikuussa 2022. Mikäli NHL onnistuu järjestämään ennen sitä uuden maailmancupin, niin on varsin todennäköistä, että maailman parhaat pelaajat jäävät tällöin pois Pekingissä järjestettävästä turnauksesta.