Liiga auki! Tätä mieltä ovat monet kotimaiset jääkiekon katsojat sekä pelaajat.

Nyt myös TPS-hyökkääjä Jonne Virtanen on ottanut asiaan vahvasti kantaa. Kokenut Liiga-hyökkääjä näkee nykyisen tilanteen huolestuttavana, eikä syystä. Samaan aikaan, kun jalkapallon Veikkausliigassa häntäpään joukkueet tekevät kaikkensa, jotta säilyisivät sarjassa, jääkiekon puolella tällaista pelotetta ei ole olemassakaan. Liigasta kun ei voi tippua Mestikseen.

– Veikkausliigan kiinnostavimmat pelit pelataan sarjan peräpään joukkueiden toimesta. Tämän mahdollistaa suljettu sarja…EIKU! Liigaa kun on jäljellä pari kierrosta, niin ketä kiinnostaa, miten sijoilla 12.-14. olevat joukkueet pelaa? Virtanen kirjoittaa.

Kyseinen aihe on mielenkiintoinen. Liigassa ollaan viime vuosina nähty rajujakin ”tyhjennysmyyntejä”, kun peräpään joukkueiden mahdollisuudet ovat menneet pudotuspelejä ajatellen. Samalla heikentyneet joukkueet eivät kiinnosta enää välttämättä edes omia kannattajia, vaan katseet suunnataan jo tulevaan kauteen.

Jos sarja olisi puolestaan jonain päivänä taas auki, säilyisi jännitys loppuun saakka, eikä merkittäviä tyhjennysmyyntejä enää nähtäisi. Päinvastoin, joukkueiden pitäisi jopa vahvistua ennen viimeisiä otteluitaan.

Voit katsoa Virtasen twiitin alta tai täältä.