Kaapo Kakko on syksyn aikana tehnyt mykistäviä tehoja Liigassa, vaikka on vasta 17-vuotias. 12 ottelussa TPS-hyökkääjä on taiteillut tehot 3+6. Tehopisteiden lisäksi Kakon esiintyminen on ollut kokonaisuudessaan vakuuttavaa. Viimein innostus suomalaislupausta kohtaan on alkanut myös rapakon toisella puolella.

Kykyjenetsijä Toni Rajamäki ylisti Kakkoa estoitta jo syyskuussa.

– Mielestäni hän on paras suomalaislupaus sitten Aleksander Barkovin. Hänellä ei ole mitään suuria puutteita, hän on fyysisesti peto ja hän on mahtava suojatessaan kiekkoa. Hän on työskennellyt kovaa tänä kesänä ja siksi hän on valmis nyt, Rajamäen kommentti kuului.

Future Considirationsin Euroopan johtaja Dennis Schellenberg on myös viime aikoina pannut merkille Kakon hienot otteet.

– Kakko on ollut loistava lähes jokaisessa pelissä, jonka olen häneltä nähnyt. Hyvä pelinäkemys ja todella hyvä tiukoissa paikoissa. Kokonaisuudessaan vahva loistelija erinomaisella huippunopeudella, Schellenberg arvioi.

– Jos hän pelaa tähän tapaan loppukauden ajan, älä ole yllättänyt, jos hänen nimensä nousee esiin, kun puhutaan ensimmäisestä varauksesta.

Kaapo Kakko olisi ensimmäinen suomalainen koskaan, joka varattaisiin koko NHL-varaustilaisuuden ensimmäisenä. Suomalaisista Kari Lehtonen, Aleksander Barkov ja Patrik Laine ovat olleet lähimpänä kunniaa, kun heidät varattiin toisina.