KHL:n läntisessä konferenssissa kolmantena majaileva Jokerit kohtaa tiistai-iltana vierasottelussa vastaavalla sijalla itäisessä konferenssissa olevan Ak Bars Kazanin.

Helsinkiläiset ovat muutamissa viime otteluissaan sortuneet liian usein turhiin jäähyihin etenkin hyökkäysalueella ja vaikka tulokset ovat edelleen olleet hyviä, peräänkuuluttaa yhdysvaltalaishyökkääjä Steve Moses joukkueeltaaan kurinalaisuutta.

– Tässä sarjassa on liian hyviä pelaajia ja joukkueita, emmekä voi antaa vastustajille sellaista etua. Vaikka he eivät tekisikään maaleja ylivoimalla, on hyvin vaikea päästä rytmiin kiinni, jos istuu paljon jäähyllä, Moses toteaa Jokereiden nettisivulla.

Viime lauantaina Nizhnekamskissa paikallista Neftehimikia vastaan Jokerit otti pisteen, vaikka enemmänkin olisi ollut tarjolla. Joukkue pelasi ottelussa kuudesti alivoimaa, mikä verotti runsaasti energiaa.

29-vuotias Moses ei ole vielä itse tällä kaudella päässyt parhaaseen vireeseensä, sillä 16 ottelussa hän on summanut vain 9 (1+8) tehopistettä.

Parhaalla kaudellaan 2014-2015 Jokereissa peräti 36 kertaa verkkoa heiluttanut jenkki myöntää osumien puuttumisen kaivelevan.

– Minulta odotetaan maaleja, joten siinä mielessä alku on ollut omalta kohdaltani vaikea. Se voi turhauttaa ja olla henkisesti haastava tilanne, Moses toteaa ja jatkaa:

– Joukkueena olemme voittaneet pelejä, mikä on tärkeintä. Olen pelannut yritteliäästi ja päässyt maalipaikkoihin, mutta kiekko ei vain tunnu menevän sisään. Asiat voivat kuitenkin muuttua nopeasti, ja uskon, että niin tapahtuu pian. Odotan ilman muuta itseltäni enemmän maalinteon suhteen, mutta tilanne korjaantuu vain tekemällä kovasti töitä ja antamalla joka ilta kaikkensa.

Jokereiden ja Ak Barsin välinen kamppailu alkaa tiistaina kello 19.30.