Pekka Rinne on kiistattu yksi kaikkien aikojen suomalaisista maalivahdeista. Hänen otteistaan voidaan nauttia vielä pidempäänkin, kun Rinne solmi viime yönä syntymäpäivänään jatkosopimuksen Nashville Predatorsin kanssa. Sopimus kattaa seuraavat kaksi kautta ja on arvoltaan kymmenen miljoonaa dollaria.

36-vuotias leijonavahti ei kauaa sopimustaan ehtinyt juhlia, kun hän joutui jo taas tolppien väliin. Juhlahumu ei menoa haitannut, vaan Rinne pelasi nollapelin torjuen kaikki 26 laukausta.

Nashville-fanit lanseerasivatkin nopeasti uuden termin: Pekka Rinne hattutemppu. Sen suorittaakseen pelaajan pitää viettää syntymäpäiväänsä, tehdä jatkosopimus ja torjua nollapeli.

Pekka Rinne hattutemppu voi kuulostaa hölmöltä saavutukselta ja ainoastaan yksi maalivahti on pystynyt tiedettävästi samaan ennen tätä. Sen teki Pekka Rinne, seitsemän vuotta sitten.

Nashville Predators

@PredsNHL

Justin Wilson

@justinHwilson
I’m willing to bet this is the first time in human history someone had a birthday, contract extension, and shut out on the same day. Can anyone confirm? @NHL @PredsNHL

Nashville Predators

@PredsNHL
Happy birthday, Pekka! 🎈
No. Pekka Rinne did the same thing the LAST time, 7 years ago. Birthday, contract extension, shutout.