HELSINKI. Leijonien hyökkääjäjärkäle Teemu Hartikainen on ehtinyt kokea KHL-syksyn aikana paljon.

Kauden oudoimpia hetkiä nähtiin, kun Salavat Julajev Ufa kaatoi SKA Pietarin Hartikaisen loppuhetken maalilla. Tuo osuma herätti paljon huomiota – Hartikainen ohjasi kiekon maaliin nimittäin päällään.

Hidastus paljasti, että kiekko osui suoraan suomalaista naamaan. Erikoinen maali on jäänyt hyökkääjän mieleen – Hartikainen muisteli tilannetta Leijonat.comin haastattelussa.

– Joskus se pomppii tuurilla. Kiekko tuli ihan visiirin reunaan. Jos olisi tullut sentin alemmas, olisivat hampaat kurkussa. Mukava kun pomppasi, kiekkotaituri virnistää Leijonat.comille.

Nyt tilanne naurattaa jo. Tuossa hetkessä Hartikainen kertoo miettineensä kaikkea muuta kuin maalintekoa.

– Siinä vain säikähti tilannetta. En ehtinyt tajuta lainkaan, mitä tapahtui. En edes huomannut, että kiekko meni maaliin. Joukkuekavereilta tuli vähän kuittailua futistyylistä, mutta hekin olivat tyytyväisiä voittomaalista, Hartikainen lisää.

Tehokas syksy takana

Hartikaisen kelpaa muistella mennyttä syksyä – alku KHL:ssä on ollut varsinkin henkilökohtaisella tasolla vahva. Suomalainen on iskenyt 26 peliin tehot 6+17=23.
Myös Ufa on pelannut kohtuullisen pirteästi. Joukkue on maajoukkuetauon alettua sarjassa kuudentena.

– Meillä on todella hyvä porukka. Meillä on yksi mukavimpia nippuja, jossa olen ollut. Ufassa on nyt todella rento meininki, mikä on Venäjällä aika harvinaista.

Leijonakomennus maistuu kauden keskellä. Hartikainen naureskelee lähteensä Suomesta jo heinäkuussa – silloin ulkona riitti vielä vähän enemmän valoa kuin marraskuun alussa.

– Ollaan pelattu puolet KHL:n runkosarjasta tiiviiseen tahtiin. Nyt on kiva olla taas Suomessa – täältä lähdettiin heinäkuussa ja sen jälkeen on menty tiivistä tahtia.

Leijonissa riittää uusia naamoja myös Hartikaiselle. Varsinkin Liigasta mukana on useampi uusi kasvo.

– Mukava nähdä, että on paljon nuoria uusia äijiä mukana. Paljon pelureita, joita en ole nähnyt jäällä vielä koskaan. Hienoa saada vähän uutta väriä mukaan, Hartikainen kiteyttää.

Leijonat.com seuraa Leijonien taivalta kotiturnauksessa. Hyppää kulissien taakse myös Snapchatissa tunnuksella: leijonatcom.

 

LUE MYÖS: Oho! Leijonien harjoituksiin liittyi kaksi todellista yllätysnimeä – HIFK:n pelaajille näytönpaikat!

LUE MYÖS: Liigan syksyn komeetta! Leijonien debytantti noussut huipulle erilaista polkua – ”Ansaitusti mukana”

LUE MYÖS: Takaisin huipulle? Leijonat vahvistuu usealla Pohjois-Amerikasta tutulla taiturilla: ”NHL kaikilla tavoitteena”

LUE MYÖS: Leijonien joukkue ja otteluohjelma! Lue kaikki tarpeellinen Karjala-turnauksesta uudelta ERIKOSSIVULTAMME!

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo