Kärpät vahvistaa tehneensä sopimuksen Oskar Osalan kanssa.

Sunnuntai-iltana vuotanut siirtouutinen sai lopullisen varmistuksen maanantaina. Kärpät kertoo, että tuore diili kattaa loppukauden.

– Oulu on varmasti tällä hetkellä minulle paras paikka kehittyä koko maailmassa. Koen, että kukaan ei tunne mun peliä samalla tavalla kuin ”Mamba” (päävalmentaja Mikko Manner). Oli suuria kunnia, että näin hieno organisaatio halusi minut mukaan, Osala summaa seuran tiedotteessa.

Leijonista ja KHL:stä tuttu voimapesä paljastaa, ettei raha merkannut sopimuksessa. Taustalla painoivat muut asiat.

– Vähän alkoi pelaaminen jo kutkuttelemaan, ja Mamba otti yhteyttä ehkä viikko sen jälkeen kun aloitin työnhaun. Olin päättänyt, että tulevan kauden työpaikan valitsen oman arvomaailman perusteella. Päätin, että en tee päätöstä liigan tai sopimuksen euromäärän perusteella, vaan valitsen sellaisen paikan, jossa minun on hyvä olla sekä jäällä että sen ulkopuolella, Osala kertoo.

Kärpissä odotetaan paljon tuoreelta hankinnalta. Osala väänsi vielä viime kaudella KHL-jätti Metallurg Magnitogorskin riveissä. Sen ohella hän edusti Leijonia olympialaisissa.

– Oskar on kansainvälisesti kokenut huippupelaaja, joka tuo omalla osaamisellaan varmasti paljon joukkueeseen. Hän on esimerkillinen pelaaja kaukalossa ja sen ulkopuolella, sekä ennen kaikkea upea persoona. Hienoa saada hänet osaksi Oulun Kärppiä, seuran urheilutoimenjohtaja Harri Aho kommentoi.

Osalan edellisistä peleistä Liigassa on yli 10 vuotta. Hän edusti Bluesia kaudella 2007-08. Sen jälkeen ura on sujunut Pohjois-Amerikassa ja KHL:ssä. Hyökkääjä liittyy Kärppien mukaan jo maanantaina.