TPS-kapteeni Lauri Korpikosken syksy on sisältänyt paljon draamaa.

Liigan nimekäs paluumuuttaja ei ole pelannut tällä kaudella vielä yhtään peliä Liigassa. Taustalla on paljon dramatiikkaa, kun huippunimi joutui jäämään sivuun tositoimista sydänlihastulehduksen takia.

Nyt hyökkääjä kertoo avoimesti tilanteestaan: CHL-pelireissulla alkaneet ikävät tuntemukset paljastuivat nopeasti odotettua pahemmaksi jutuksi.

– En olisi voinut kuvitellakaan, että kyse on jotain sydämeen liittymään. Alkuun tuli rintakipuja, jotka voimistuvat. Tultiin Turkuun ja kivut äityivät niin pahoiksi, että piti mennä sairaalaan. Otettiin kokeita – siitä mentiinkin suoraan osastolle, Korpikoski muistelee TPS:n haastattelussa.

Konkari vietti osastolla reilun viikon. Se oli hyökkääjän mukaan vaikea tilanne. Nyt Korpikoski lähettää kuitenkin lämpimät terveiset hoitohenkilökunnalle.

– Ihmisestä pidetään hyvää huolta. He tekevät TYKSissä hyvää työtä. Pitää hattua nostaa sinne – verorahat menevät kyllä oikeaan osoitteeseen.

Pelit jo mielessä

Korpikoski kertoo haastattelussa jo mahdollisesta paluusta kaukaloon. Tämä vuosi menee vielä toipuessa, mutta hyökkääjä saatetaan nähdä jäällä vuoden 2019 puolella.

Sydänlihastulehdus on toipunut hyvin – sen myötä lääkäreiltä on tullut vihreää valoa.

– Hiljalleen on aloitettu kuntoutus. Paluuseen on vielä matkaa. Tavoite on, että pelataan keväällä. Päivämäärää on vaikea sanoa, mutta suunta on oikea, Korpikoski kiteyttää.

Katso TPS-tähden koko haastattelu tästä: