Toronto Maple Leafsin Kasperi Kapanen on näyttänyt tällä kaudella pystyvänsä olemaan tehoja takova hyökkääjä NHL:ssä.

Ruotsalaistähti William Nylanderin ollessa sopimuskiistansa takia sivussa kaukaloista, Kapanen pääsi takaportin kautta Maple Leafsin kärkiketjuihin ja tuloksia on tullut heti. 22-vuotias hyökkääjä on kirjannut 20 ottelussaan komeat tehopisteet 8+6=14.

The Athletic -lehden Maple Leafsiin perehtynyt asiantuntija James Mirtle arvioi Maple Leafsin pelaajien alkukauden esitykset ala-asteelta tutulla kirjainarvioinnilla.

Mirtle oli erityisen ihastunut Kapasen otteisiin, kun hän lätkäisi suomalaisnuorukaiselle parhaan mahdollisen arvosanan A+.

– Ihan rehellisesti, en tiennyt hänen pystyvän tuohon. Kapanen on ottanut farmikomennukset raskaasti ja ilmassa on ollut paljon paljon keskusteluita, millä innolla hän aikoo kehittää puutteitansa pelaajana. Hän kasvoi käytännössä Carolinan ja Philadelphian pukukopissa, joten hänestä ehkä tuntui, että hänen olisi pitänyt olla vakituisemmin Maple Leafsin mukana, Mirle analysoi.

– Todellisuus on kuitenkin se, että hän on vasta 22-vuotias. Näemme juuri nyt, kuinka hänen huima nopeutensa konkretisoituu isompiin asioihin. Kiitos siitä kuuluu hänen kärsivällisyydelleen kiekon kanssa sekä halukkuudelle laukoa kiekkoa useammin. Jos hän jatkaa kehittymistään, voin vihdoin syödä sanani siitä, että Maple Leafs ei saanut tarpeeksi laatua takaisin Phil Kessel -vaihtokaupassa.

Kapasen saama A+ oli todellinen harvinaisuus Mirtlen arvioissa, sillä vain tanskalaisvahti Fredrik Andersen ja seuran GM Brendan Shanahan saivat vastaavan. Tähtisentterit Auston Matthews ja John Tavares eivät jääneet kauaksi kärjestä arvosanallaan A.