Mikko Rantanen on poikkeuksellisessa iskussa. Pisteitä ei tule hyvin ainoastaan suomalaiseksi vaan myös koko NHL:n mittapuulla. Ei ole ihmekään, että liekeissä oleva Nousiaisten lahja kiekkoilevalle maailmalle rikkoo ennätyksiä toisensa perään.

Viime yönä Rantanen paukutti itselleen tuttuun tyyliin tehot 1+2. Maalinsa Colorado Avalanchen hyökkääjä iski jatkoajalla, kun peliaika oli juuri umpeutumassa.

Tarkalleen ottaen pelikellossa oli aikaa jäljellä enää kaksi sekuntia. Yhtä myöhäistä jatkoaikamaalia ei oltu nähty aiemmin tällä kaudella.

20 pelatun ottelun jälkeen Mikko Rantasella on kasassa 32 tehopistettä. Uskomattomasta pistetahdista kertoo se, että jos suomalaishyökkääjä tekisi tehopisteitä samalla vauhdilla, niitä olisi runkosarjan päätteeksi kasassa 131 kappaletta.

Lue myös: Asiantuntijat listasivat NHL:n parhaat pelaajat – näin suomalaiset pärjäsivät

NHL Public Relations

@PR_NHL
Mikko Rantanen of the @Avalanche scored the latest overtime goal of the season (4:58), eclipsing the previous mark set by Dylan Larkin on Nov. 9 (4:54). #NHLStats #COLvsANA

NHL

@NHL
CLUTCH!

Only 1.3 seconds left in @EASPORTSNHL OT and Mikko Rantanen gets it done. 😳

Tekstiä ja otsikkoa muutettu 22.11.2018: Mikko Rantasen jatkoaikamaali oli kuluvan NHL-kauden myöhäisin jatkoaikaosuma, eikä koko NHL-historian, kuten jutussa aiemmin todettiin.